Založ si blog

Propaganda a podivne mlčiace technikálie II. alebo Človek-milión: „Budíček !!!“

Dopad strely mimo územie Ukrajiny, na poľské územie.

Priznajme si, že o veci vieme primálo, preto z našej pozície zbytočné príliš mudrovať. Poďme bokom od udalosti ako takej a všímajme si spôsoby a vzorce komunikácie, rozmýšľajme o pozadí.

1- Technik môže cynicky povedať, že technika je od toho, aby sa kazila. Inak by vymreli všetci údržbári, opravári a servismani. Tragická „chybička se vloudí“ mohla byť na oboch stranách.

2- Čo by mohli sledovať vojská RF, keby takýto útok úmyselne urobili?

3- Čo by mohli sledovať úrady Ukrajiny, ak by takúto provokáciu urobili?

4- Je možná iná „podzemná“ vlastenecká provokácia zo strany ukrajinskej vzhľadom na ukrajinsko – poľské politické pohyby a snahu o „historické majetky“?

5- Je možné, že incident má súvislosť so zmenami a nestabilitou miery vojenskej podpory Ukrajine? Kyjev už dlho volá po zapojení NATO do konfliktu, nevyrába sa zámienka?

6- Nemá incident znova stopnúť tendencie k začiatku mierových rozhovorov?

7- Iné, doplň podľa svojho.

Z môjho pohľadu najdôležitejšie je priepastný rozdiel v snahe o balistické a iné vyšetrovanie v tomto prípade a prípadoch iných z nedávnej histórie. Ochota – neochota, schopnosť – „neschopnosť“, rýchlosť nasadenia (de-facto ignorácia). Písal som o tom v blogu:

peter4.blog.pravda.sk/2022/11/12/propaganda-a-podivne-mlciace-technikalie/

Je podivuhodné, že teraz je lusknutím prsta prozápadných balistických expertov „habakuk“, technickej satelitnej podpory takisto. Z akých dôvodov sa nenašiel ani jeden taký v prípadoch Bucha, JE, vodné dielo Nová Kachovka. Taktiež kauza Nord Stream a nezávislé obojstranné vyšetrovanie sa radi nemali. O ostreľovaní Donecka a Luhanska od 2014 ani nevraviac.

Nezabúdajme, že vojna je riešením sporov nehanebných elít. Človek – milión by si mal udržať zdravý úsudok a odstup. Najmä, keď sa kolektívny západ jednotne postavil v OSN proti Deklarácii proti glorifikácii nacizmu. Aby sme sa za naše propagandistické „Stojíme na správnej strane“ nemuseli hanbiť pred deťmi, vnukmi,…

Turci, člen NATO, ako kremľoboti a háveď

01.02.2023

Ak náš človek podporí názor administratívy RF, že na území Ukrajiny sa páchajú v biolabákoch nehanebné činy, je prehlásený za kremľobota, putinovca, antidemokrata, najnovšie háveď. Kladiem si teda takú pridebílkastú otázku, čo za nezmysly sa to objavili v tureckej tlači. V štáte člena NATO, v štáte nášho spojenca. To tu už nik nič negarantuje? [...]

Poroď, staraj sa, vychovaj – A potom už drž hubu!!!

07.01.2023

…a keď nebudeš držať hubu, dáme Ti nálepku radikál, homofób, xenofób, antidemokrat, … Kedysi sa hovorilo: „Ja som baník, kto je viac?“ Podľa najnovších hlasov z EÚ bude: „Ja som LGBT(x) aktivista, kto je viac?“ Maďarsko prijalo zákon o ochrane detí. Podstatou je ukotvenie rodičovských práv ako práv neobíditeľných. Zákon má zabrániť [...]

Koňa aj násilím privedieš k vedru, ale neprinútiš ho napiť sa

29.12.2022

Za posledné dva a pol roka sme si prežili veľmi veľa. Pocit „stáť na správnej strane“ dokázal vybudovať poriadnu dávku sebavedomia a osobnej dôležitosti najmä u tých, ktorí sa inak nedokázali realizovať. „ Hodnoty“ šírené „autoritami“ medzi pospolitý ľud neomylne našli svoje ciele. Spomínajme, ktože to k nám hovoril, aby intelektuálne a štátnicky [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

peter4

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 380
Celková čítanosť: 893069x
Priemerná čítanosť článkov: 2350x

Autor blogu

Kategórie