Založ si blog

Nenávisť ako základná mravná norma (?)

Pod (predchádzajúcim) článkom, ktorý sa majiteľ portálu rozhodol stiahnuť z titulky sa objavil diskusný príspevok, ktorého posolstvo asi nemôže ostať nepovšimnuté.

Citujem: „Tak ,ako existuje právo a nárok na RUSOFILIU ,tak presne tak existuje aj právo a nárok na RUSOFÓBIU !“

**************

Stojím si za tým, že treba ako základ zdravého rozumu oddeliť „ľudia“ a „režim“. Zachovať si prirodzenú morálku. Človečinu. Ľudia (takmer) nikdy po sebe nestrieľali. Vojny vedú elity, nie obyčajní ľudia medzi sebou. Inak – vždy si pozrieť podtlač vlajky, či je tam „Ľud“ alebo „Režim“.

Rusofóbia, tak isto ako by bola iná fóbia voči národu, je u mňa záporná emócia. Zášť, zloba, nenávisť voči obyčajnému človeku milión. Ak oddelíme „ľud“ a „režim“, pochopíme zvrátenosť tejto emócie.

Rusofíliu vnímam ako normálny postoj, človečinu. Podpora a rešpekt normálneho človeka – milión. Rešpektovanie jeho práva na normálny, každodenný život.

Zvrátenosť dnešnej doby, keď elity „vychovávajú“ k tomu, že nenávisť k človeku – milión je základný kameň morálky a mravnosti.

Teraz niečo „ľudovo“ vysvetlené, bez nároku na vedeckú korektnosť.

Za Vašu emóciu nie je nik zodpovedný, nik ju nedokáže riadiť. Môže sa iba pokúsiť ovplyvniť ju. Môžete si za ňu iba a iba sami. Nik Vás nerozosmeje, nik Vás nerozosmutní. Iba Vy sám, je to iba za Vami.

Ak by Vám niekto odsekol ruku, môžete sa k tomu postaviť od „veď no a čo, mám ešte druhú“ až po „zabijem ho, veď on ma zkriplil“. Nik nedokáže nastaviť, kde v tomto intervale zareagujete. Nik za to nebude zodpovedný.

Je ok, ak na základe racionálneho konania dostávate emočný postoj. Napríklad, niečo urobíte a podarilo sa Vám to, tak z toho máte radosť.

Opak ale môže byť katastrofou. Emóciou zdôvodnené, emóciou podložené konanie. Niekto Vás ovplyvní a vzbudí vo Vás zášť, zlobu, nenávisť – emóciu. A Vy začnete konať v rámcoch nejakej fóbie…podporovať a financovať rusofóbny režim, potom ho podporovať vo vojne… (pričom teraz nepodporujem druhú stranu). Naša emócia je iba a iba za nami, každý sme si za ňu zodpovedný.

Turci, člen NATO, ako kremľoboti a háveď

01.02.2023

Ak náš človek podporí názor administratívy RF, že na území Ukrajiny sa páchajú v biolabákoch nehanebné činy, je prehlásený za kremľobota, putinovca, antidemokrata, najnovšie háveď. Kladiem si teda takú pridebílkastú otázku, čo za nezmysly sa to objavili v tureckej tlači. V štáte člena NATO, v štáte nášho spojenca. To tu už nik nič negarantuje? [...]

Poroď, staraj sa, vychovaj – A potom už drž hubu!!!

07.01.2023

…a keď nebudeš držať hubu, dáme Ti nálepku radikál, homofób, xenofób, antidemokrat, … Kedysi sa hovorilo: „Ja som baník, kto je viac?“ Podľa najnovších hlasov z EÚ bude: „Ja som LGBT(x) aktivista, kto je viac?“ Maďarsko prijalo zákon o ochrane detí. Podstatou je ukotvenie rodičovských práv ako práv neobíditeľných. Zákon má zabrániť [...]

Koňa aj násilím privedieš k vedru, ale neprinútiš ho napiť sa

29.12.2022

Za posledné dva a pol roka sme si prežili veľmi veľa. Pocit „stáť na správnej strane“ dokázal vybudovať poriadnu dávku sebavedomia a osobnej dôležitosti najmä u tých, ktorí sa inak nedokázali realizovať. „ Hodnoty“ šírené „autoritami“ medzi pospolitý ľud neomylne našli svoje ciele. Spomínajme, ktože to k nám hovoril, aby intelektuálne a štátnicky [...]

Srbsko

Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova, Srbsko to odsúdilo

28.03.2024 13:10

Srbský šéf diplomacie označil rozhodnutie výboru PZ RE o podpore členstva Kosova za "škandalózne" a "hanebné".

čaputová

Čaputová: Členstvo v klube NATO nám poskytuje ochranu teraz aj do budúcna

28.03.2024 12:58

V piatok uplynie výročie 20. výročia vstupu Slovenska do Aliancie.

izrael, palestína, gaza

Izraelská armáda tvrdí, že v nemocnici v Gaze zabila 200 ozbrojencov Hamasu

28.03.2024 12:44

Pacienti z radov civilistov a zdravotnícky personál bol podľa armády kvôli bojom evakuovaný do iného krídla nemocnice.

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

peter4

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 380
Celková čítanosť: 887037x
Priemerná čítanosť článkov: 2334x

Autor blogu

Kategórie