Založ si blog

Naši miestodržitelia si vydýchli…

Pohľad do dejín vždy niečo naučí. A dá pohľad na súčasné dianie.

Na prehliadke hradu alebo mestského múzea ste určite započuli pojem „slobodné kráľovské mesto“. Sprievodca to vždy hovorí s pátosom, hrdosťou a dávkou lokálpatriotizmu s tým, že to poukazuje na vysoký stupeň vývoja mesta alebo regiónu už v tej dobe. Má pravdu, ale…

Mal som na gympli vynikajúcich učiteľov. Nejeden z nich začínal výklad formulkou: Deti, krátko si povieme, ako sa to máme naučiť. A potom vám poviem, ako to naozaj je. Pri otázke do pléna si veľmi dávali pozor na formu otázky: povedz mi, ako sme sa to učili alebo povedz mi, čo si o tom myslíš.

Jeden z týchto učiteľov, dejepisár, nás vždy postavil do pozície, čo by sme robili, ak by sme v tej situácii boli vladári. Kľúčové slová peniaze, moc, územia. Stačilo.

Tak si dajme otázku, čo vedie vladára k tomu, aby priznal štatút slobodného kráľovského mesta. On je zaťažený riešením problémov a sporov kade-tade. Preto pre neho bezproblémový a hlavne dostatočne lojálny administratívny celok, s primeranou dávkou riťolezectva kráľovi, za určitých okolností ponecháva na „samoexistenciu“, pričom dosadí spoľahlivých miestodržiteľov. So všetkým plus aj mínus, so všetkými znakmi society a jej života k tomu patriacimi. Vždy ostával odvod daní a poskytnutie ľudí do vojska.

************

Určite sa mi to iba zdá, ak sa mýlim, opravte ma. Naši miestodržitelia nezvládajú prevychovať svoje obyvateľstvo k lojalite názorov voči politikám Veľmoci, jedná sa o cca 50 percent. V strachu o zosadenie Vladárom za neschopnosť poprosili preto Vladára, aby im pomohol. Veď ten im už dal „úrad“, zariadil potrebné zmluvné listiny akejsi formálnej Zmluvy o obrannej spolupráci a len podpísať bolo treba, aj to zvládli LTT. Aj vojsko sem už Vladár poslal, keby miestodržiteľská čvarga polícia a šašo armáda zlyhala. Vladár vyslal svojich zástupcov Kongresu. Prieskumy ukázali, že viac ako 50 percent ľudí verí argumentom vojvodcu nepriateľského vojska. Dokonca, že za príčinu vojny považuje nerozumné a nepremyslené imperátorské správanie sa Vladára a jeho dvora. Naničhodný plebs takisto stále tvrdí a drzo rozširuje s argumentom súcitu s nejakými bezvýznamnými 15000 nehodnými dušami barbara, že náš ctihodný Vladár pomocou tamojšieho vzorného miestodržiteľa 8 rokov týral a lynčoval tamojší barbarský plebs.

Vladárov Kongres konečne prišiel a dá ctené rady.

Naši miestodržitelia s vďakou prijali nedávno artikulované plány filantropa z krajiny Vládcu, že pre 3000 fakt checkerov a cenzorov zaplatí chlieb.

Kongresmani takisto zhovievavo prikývli, že zabezpečia ďaľšiu demokratickú cenzúru pre naše Slovenské kráľovské City tak, aby sa sem už nehodné myšlienky vojvodcu ríše východu nikdy nedostali. Iba tak si udržíme nádej, že nás Vladár prehlási za Slobodné Slovenské kráľovské City.

Pripájam zdroj informácie.

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/627199-americkych-kongresmanov-znepokojuju-dezinformacie-na-slovensku/

Dovetok: Neoveriteľné zdroje z miesta jednania uvádzajú, že miestodržitelia si vydýchli. Bola im daná výstraha, že pri ďaľších prejavoch neschopnosti budú nechaní na pospas rozhnevanému davu, na milosť a nemilosť. A nahradení.

Turci, člen NATO, ako kremľoboti a háveď

01.02.2023

Ak náš človek podporí názor administratívy RF, že na území Ukrajiny sa páchajú v biolabákoch nehanebné činy, je prehlásený za kremľobota, putinovca, antidemokrata, najnovšie háveď. Kladiem si teda takú pridebílkastú otázku, čo za nezmysly sa to objavili v tureckej tlači. V štáte člena NATO, v štáte nášho spojenca. To tu už nik nič negarantuje? [...]

Poroď, staraj sa, vychovaj – A potom už drž hubu!!!

07.01.2023

…a keď nebudeš držať hubu, dáme Ti nálepku radikál, homofób, xenofób, antidemokrat, … Kedysi sa hovorilo: „Ja som baník, kto je viac?“ Podľa najnovších hlasov z EÚ bude: „Ja som LGBT(x) aktivista, kto je viac?“ Maďarsko prijalo zákon o ochrane detí. Podstatou je ukotvenie rodičovských práv ako práv neobíditeľných. Zákon má zabrániť [...]

Koňa aj násilím privedieš k vedru, ale neprinútiš ho napiť sa

29.12.2022

Za posledné dva a pol roka sme si prežili veľmi veľa. Pocit „stáť na správnej strane“ dokázal vybudovať poriadnu dávku sebavedomia a osobnej dôležitosti najmä u tých, ktorí sa inak nedokázali realizovať. „ Hodnoty“ šírené „autoritami“ medzi pospolitý ľud neomylne našli svoje ciele. Spomínajme, ktože to k nám hovoril, aby intelektuálne a štátnicky [...]

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

peter4

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 380
Celková čítanosť: 891858x
Priemerná čítanosť článkov: 2347x

Autor blogu

Kategórie