Založ si blog

Radovať sa zo slobody je nemorálne? alebo Prečo na mňa nepozrieš ako na konečne slobodného človeka?

Pozri sa na môj svet iba ako na svet obyčajného človeka. Nemiešaj sem „záujmy vlasti“, „práva štátu na…“, iné geopolitické záujmy. Nepodmieňuj moje práva konaním/ nekonaním tretích osôb.

Na svete sa stalo niečo, že moja vlasť ma chcela uvrhnúť do finančného otroctva MMF. Tak sme sa tomu politicky postavili. Demokraticky.

Tí, čo sa nám za demokratický názor otočili chrbátom, doteraz „naša vlasť“, nás začali nenávidieť. Zorganizovali na nás hrubú silu. Svoje právo sa k nám takto chovať stavali na tom, že zasiahla do veci tretia strana.

Tí, čo sa nám za demokratický názor otočili chrbátom, doteraz „naša vlasť“, prijali zákony a zakázali nám rodnú reč v školách, úradoch a verejnom živote.

Tí, čo sa nám za demokratický názor otočili chrbátom, doteraz „naša vlasť“, prijali zákony a zrušili národnostné menšiny cez pojem „pôvodné obyvateľstvo“.

Tí, čo sa nám za demokratický názor otočili chrbátom, doteraz „naša vlasť“, zorganizovali armádu, vybudovali opevnenia a naplánovali útok k našej likvidácii.

Osem rokov sme boli po pivniciach ako krysy a potkany, lebo „naša vlasť“ nás bombardovala a ostreľovala.

„Vlasť“ s nami hovoriť odmietala. Zorganizovali sme si vlastný život, vlastné úrady, školy,… Boli sme tak pre „našu vlasť“ iba nehodní separatisti a teroristi.

Teraz sme mohli po ôsmich rokoch z pivníc vyliezť. „Niekto“ zariadil, aby na nás „vlasť“ nestrieľala, nebombardovala, neostreľovala. A zatláča tú dehumanizovanú agresívnu silu od nás mimo dostrel. Už nie sme krysy a potkany. Sme slobodní. Ten niekto je že vraj okupant.

********

Ty by si ho na mojom mieste ako nazval? Okupant alebo osloboditeľ?

Čo by bolo pre Teba, po mojej skúsenosti, „vlasť“?

********

Ty, čo ma budeš odsudzovať za pohľad na moju slobodu, čo si urobil proti nehumánnym činom „mojej vlasti“? Čo si urobil pre to, aby sa nehumánne činy „mojej vlasti“ neriešili vojnou, ktorá je tým najhorším riešením? Pretože vojna nemá víťazov ani porazených, má iba svoje obete. Obyčajných, trpiacich ľudí na oboch stranách konfliktu. K vojne nemalo prísť a problémy sa mali riešiť predtým, nie veľkohubo teraz „hodnotovým“ stranením strane vojnového konfliktu.

Turci, člen NATO, ako kremľoboti a háveď

01.02.2023

Ak náš človek podporí názor administratívy RF, že na území Ukrajiny sa páchajú v biolabákoch nehanebné činy, je prehlásený za kremľobota, putinovca, antidemokrata, najnovšie háveď. Kladiem si teda takú pridebílkastú otázku, čo za nezmysly sa to objavili v tureckej tlači. V štáte člena NATO, v štáte nášho spojenca. To tu už nik nič negarantuje? [...]

Poroď, staraj sa, vychovaj – A potom už drž hubu!!!

07.01.2023

…a keď nebudeš držať hubu, dáme Ti nálepku radikál, homofób, xenofób, antidemokrat, … Kedysi sa hovorilo: „Ja som baník, kto je viac?“ Podľa najnovších hlasov z EÚ bude: „Ja som LGBT(x) aktivista, kto je viac?“ Maďarsko prijalo zákon o ochrane detí. Podstatou je ukotvenie rodičovských práv ako práv neobíditeľných. Zákon má zabrániť [...]

Koňa aj násilím privedieš k vedru, ale neprinútiš ho napiť sa

29.12.2022

Za posledné dva a pol roka sme si prežili veľmi veľa. Pocit „stáť na správnej strane“ dokázal vybudovať poriadnu dávku sebavedomia a osobnej dôležitosti najmä u tých, ktorí sa inak nedokázali realizovať. „ Hodnoty“ šírené „autoritami“ medzi pospolitý ľud neomylne našli svoje ciele. Spomínajme, ktože to k nám hovoril, aby intelektuálne a štátnicky [...]

tbilisi, gruzínsko, protest

V Tbilisi protestovalo vyše 20 000 ľudí proti zákonu o zahraničnom vplyve

17.04.2024 23:24

Poslanci vládnej strany Gruzínsky sen schválili návrh tohto sporného zákona v prvom čítaní.

Nemecko Rusko špionáž

Prokurátori v Nemecku obvinili bývalého zamestnanca tajnej služby zo špionáže pre Rusko

17.04.2024 23:09

Carsten Linke poprel obvinenia a povedal, že sa snažil naverbovať taktiež obvineného Arthura Ellera ako potencionálny zdroj.

beňa

V Kongu zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa Beňu

17.04.2024 21:24, aktualizované: 21:54

Slovenská polícia to neeviduje. Beňa bol odsúdený v roku 2021 na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov za korupciu a vynášanie informácií.

Andrej Plenkovič

V chorvátskych voľbách zvíťazila strana premiéra Plenkoviča, naznačil exit poll

17.04.2024 19:57

Stredo-pravicová Chorvátska demokratická únia by mohla v 151-člennom parlamente podľa prieskumu obsadiť 58 mandátov.

peter4

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 380
Celková čítanosť: 890913x
Priemerná čítanosť článkov: 2345x

Autor blogu

Kategórie