Založ si blog

Recesia, ale do smiechu to nie je

Náš rozprávkový deduško Joe prehovoril ku Kongresu USA, aby prijal protiinflačné opatrenia. V tejto dobe sa nesmieme spoliehať, že niekto urobí niečo za nás, preto moje návrhy Ambasáde.

Preambula: Hľadať korene problémov vo vlastnej kuchyni. Priznať si, že nič nové pod slnkom nevymyslíme. Vrátiť sa k tomu, čo dlho hľadali a budovali naši dedovia.

Opustiť v zahraničnej politike USA fixnú ideu, že vývoz liberálnej demokracie je civilizačne prípustná a akceptovateľná procedúra. Začať si ctiť a vážiť iné civilizácie, nielen tú svoju.

*******

Vrátiť sa k princípom strategickej rovnováhy.

Opustiť sebazničujúcu teóriu, že každý má právo k vstupu do vojenských blokov podľa vlastného výberu. Ak sa má zaistiť strategická rovnováha a stabilita, prioritou sú tieto ciele a žiadne iné.

V zmysle hlavného odkazu WWII nepodporovať a neorganizovať ultranacionalistické politiky a s nimi súvisiace entity bez výnimky. I v prípade, že krátkodobo pôsobia v prospech USA.

Opustiť politiky „farebných“ revolúcií a vývozu liberálnej demokracie. Týmito krokmi sa vytvárajú občianske vojny, ktoré vo svojom dôsledku spôsobia dlhodobé, mocensky a hospodársky neuriaditeľné nestability celých regiónov.

Neočakávať, že elity pripustia „spravodlivé“ zdanenie samých seba bez lobisticky vybojovaných dotačných či iných kompenzácií a výhod.

Analyzovať výrok prezidenta Francie Macrona, a uviesť ho v praktickú politiku USA, že mier bude vtedy a len vtedy, keď sa všetci zúčastnení budú cítiť bezpečne.

Upustiť od vojensko mocenských aktivít USA v Európe a definitívne ukončiť aktivity súvisiace s ukončením WWII.

Ukončiť a neobnovovať obchodné vojny, a s nimi spojené sankcie, najmä s Čínou a Ruskom.

Stop systému politík a vyhrážok USA tým, ktorí sa k politikám a hospodárskym sankciám USA nepridajú.

Vytvorenie a ratifikácia deklarácie Kongresom, že USA nemajú nepriateľa. Detto, že USA nemajú nepriateľské TV, rozhlasové a iné sieťové stanice, pričom vzorom sú princípy Helsinských dohovorov a súvisiaceho medzinárodného práva.

V spolupráci s OSN potierať akékoľvek prejavy cenzúry a slobody slova, či jej legalizovanie zákonmi. Obmedzovanie slobody slova postaviť mimo zákon i prostredníctvom jej zákazu v licenčných a povoľovacích podmienkach k prevádzke elektronických médií.

Odsun vojsk USA a techniky zo zahraničia. V politikách NATO pôsobiť na členov NATO obdobne.

V spolupráci s OSN potierať akékoľvek prejavy xx-fóbií, či ich legalizovanie zákonmi.

Základným princípom medzinárodnej politiky USA nech sú práva bežného človeka na dôstojný život bez ohľadu na národnosť, vek, pohlavie, presvedčenie, … Medzinárodné princípy a záujmy, aj geopolitické, sú až druhoradé. To najmä pri posudzovaní objektivity zásahu do vojenských konfliktov, či ich podpory.

So striktným zameraním na politiky sankcií: Obmedzovanie, podmieňovanie, sťažovanie či iné úmyselné ekonomicko-mocenské selektovanie, či priama alebo nepriama spoluúčasť na takýchto procesoch prísunu najmä energií, vody a liečiv veľkým skupinám obyvateľstva je považované za akt terorizmu.

Turci, člen NATO, ako kremľoboti a háveď

01.02.2023

Ak náš človek podporí názor administratívy RF, že na území Ukrajiny sa páchajú v biolabákoch nehanebné činy, je prehlásený za kremľobota, putinovca, antidemokrata, najnovšie háveď. Kladiem si teda takú pridebílkastú otázku, čo za nezmysly sa to objavili v tureckej tlači. V štáte člena NATO, v štáte nášho spojenca. To tu už nik nič negarantuje? [...]

Poroď, staraj sa, vychovaj – A potom už drž hubu!!!

07.01.2023

…a keď nebudeš držať hubu, dáme Ti nálepku radikál, homofób, xenofób, antidemokrat, … Kedysi sa hovorilo: „Ja som baník, kto je viac?“ Podľa najnovších hlasov z EÚ bude: „Ja som LGBT(x) aktivista, kto je viac?“ Maďarsko prijalo zákon o ochrane detí. Podstatou je ukotvenie rodičovských práv ako práv neobíditeľných. Zákon má zabrániť [...]

Koňa aj násilím privedieš k vedru, ale neprinútiš ho napiť sa

29.12.2022

Za posledné dva a pol roka sme si prežili veľmi veľa. Pocit „stáť na správnej strane“ dokázal vybudovať poriadnu dávku sebavedomia a osobnej dôležitosti najmä u tých, ktorí sa inak nedokázali realizovať. „ Hodnoty“ šírené „autoritami“ medzi pospolitý ľud neomylne našli svoje ciele. Spomínajme, ktože to k nám hovoril, aby intelektuálne a štátnicky [...]

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Viktor Orbán

Gyöngyösi: Orbán je nepriateľ národa, premenil Maďarsko na diktatúru. Budapešť by nemala zabudnúť na sovietske tanky

26.04.2024 10:40

Myslím, že sme sa v Maďarsku vrátili do boľševických časov, tvrdí predseda strany Jobbik.

peter4

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 380
Celková čítanosť: 893417x
Priemerná čítanosť článkov: 2351x

Autor blogu

Kategórie