Založ si blog

Pivná analýza II.

Priznajme si. Západ „niečo“ chcel, ale o niekoľko ťahov vopred mysliaci šachista mu stúpil na otlak.

Nie som zástancom globalizmu. Jednu nepopierateľnú výhodu ma(l). Neuveriteľná previazanosť kapitálu. Ako záruka proti horúcej vojne. Veď kto by chcel ísť rozstrieľať svoju investíciu, svoj majetok?

Až taká previazanosť, že ani najmodernejšie vojenské technológie nedokážu vojensko – priemyselné komplexy vyrábať bez dodávok od nepriateľa. Výsledkom je, že ani jedna z bojujúcich strán nedokáže viesť rozsiahlu dlhotrvajúcu vojnu. Spomeňme si pár rokov dozadu na prezidenta Trumpa, aké aktivity voči americkému priemyslu robil. Spomenie si niekto na prikrývku účelu s názvom „obchodná vojna“? Aby Ameriku prebudil a donútil odísť od strategických nákupov?

Dodnes Japonci potrebujú k mikroelektronickej výrobe ruskú matematiku a fyziku, a americké superčisté chemikálie. Japonci sú supermajstri v ladení technológií. Nik nevie vyrábať čipy najvyšších hustôt samostatne.

Mantra sankcie-sankcie-sankcie. EÚ fanatické tupelá sa chcú strihnúť aj v meteo sieťach!

Nenúti Západ Rusko postaviť sa na vlastné nohy? A byť úplne sebestačné? Úplne ho k tomu dokopáva. Trúfa si Západ mať voči sebe seberovného partnera? Rusko sa od Západu zanedlho osamostatní finančne, technologicky, surovinovo už je.

Ak niekto povie, že Rusi a Čína nevedia, ako sa zvesiť zo šnúrky od gatí B. Gattesa, žije v rozprávke.

Ak niekto poukáže na internet, je na omyle. Kedysi sme kričali o superblokovaní v Číne a Rusku. Vybudovanie internetu „druhej vrstvy“ ( nemyslím OSI ani TCPIP) pre hospodárske prostredie, aby nepriateľ nemohol krajinu vypnúť, sme my neurobili pod domnienkou „S USA na večné časy a nikdy inak!“.

Príslovie, že skapínajúca kobyla najviac kope, pozná každý. Všimnite si, kto teraz priam hystericky a bezradne bliaka. Západ. Rusko si tíško upratuje na svojom dvore.

Otázka: Komu prospeje nový Čínsky múr?

Dovetok: Nekritizovať, ide iba o pivnú konšpiráciu.

Turci, člen NATO, ako kremľoboti a háveď

01.02.2023

Ak náš človek podporí názor administratívy RF, že na území Ukrajiny sa páchajú v biolabákoch nehanebné činy, je prehlásený za kremľobota, putinovca, antidemokrata, najnovšie háveď. Kladiem si teda takú pridebílkastú otázku, čo za nezmysly sa to objavili v tureckej tlači. V štáte člena NATO, v štáte nášho spojenca. To tu už nik nič negarantuje? [...]

Poroď, staraj sa, vychovaj – A potom už drž hubu!!!

07.01.2023

…a keď nebudeš držať hubu, dáme Ti nálepku radikál, homofób, xenofób, antidemokrat, … Kedysi sa hovorilo: „Ja som baník, kto je viac?“ Podľa najnovších hlasov z EÚ bude: „Ja som LGBT(x) aktivista, kto je viac?“ Maďarsko prijalo zákon o ochrane detí. Podstatou je ukotvenie rodičovských práv ako práv neobíditeľných. Zákon má zabrániť [...]

Koňa aj násilím privedieš k vedru, ale neprinútiš ho napiť sa

29.12.2022

Za posledné dva a pol roka sme si prežili veľmi veľa. Pocit „stáť na správnej strane“ dokázal vybudovať poriadnu dávku sebavedomia a osobnej dôležitosti najmä u tých, ktorí sa inak nedokázali realizovať. „ Hodnoty“ šírené „autoritami“ medzi pospolitý ľud neomylne našli svoje ciele. Spomínajme, ktože to k nám hovoril, aby intelektuálne a štátnicky [...]

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25, aktualizované: 06:51

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

peter4

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 380
Celková čítanosť: 893383x
Priemerná čítanosť článkov: 2351x

Autor blogu

Kategórie