Založ si blog

Miesto odpovedí do diskusií.

Niekoľko pripomienok k princípom cenzúry a „fandenia“, s ktorým sa na diskusiách teraz bežne stretávame.

Globálna odpoveď, typ 1: Stále iba kritizuješ, ale nič nenavrhuješ. Preto buď radšej ticho!

Vážení, mládežnícki trollovia si to už nepamätajú. Komunisti za „perestrojky“ tlmili kritiku pravidlom „konštruktívnej kritiky“. Ak niekto nemal návrh, ako vec riešiť, nemal právo kritizovať. Nebudem rozvádzať, ani zdôvodňovať, čo je to za obludnosť. Že sa to páči mladým, ako prijateľný princíp debaty, je asi vinou neznalosti základov filozofie, ktorá sa už do všeobecného vzdelania moc (či vôbec) nevyžaduje.

Globálna odpoveď, typ 2: Si iba proti očkovaniu COVID19 – dané číslo o mŕtvych – skús niečo za očkovanie.

Byť sprosťák, vždy odpoviem „skús opačné garde ty prvý“.

Ako slušný človek – ja sa do Tvojej voľby nestarám a nekomentujem ju. Ja mám zodpovednosť za svoje zdravie, Ty za svoje.

Ad mŕtvi – prečo iba sv. Vakcína?, prečo žiadna prevencia zásadami podporujúcimi imunitu?, prečo žiadne liečebné protokoly pri skorých štádiách?, prečo blokácia prístupu k účinným liečivám do lekární?… Inak – prečo sa hovorí iba o počtoch v nemocniciach a nehovor sa o tom, ako sa tam dostali?

Ad čísla – prečo štatistické čísla a ich pomery zo zahraničia sú úplne iné, ako naše oficiálne? Dá sa im veriť?

Globálna odpoveď, typ 3: To je hoax, takému uverí iba…

Komunisti kedysi veľmi radi nálepkovali. Ísť do knižnice a pozrieť reči prokurátorov z 50-tych rokov.

Inkvizícia veľmi rada nálepkovala. Ísť do knižnice a pozrieť čosi z histórie alebo nejaké životopisné romány. Taký hint „Paměti kata Mydláře“.

Hitler a jemu verní veľmi radi nálepkovali. Nájsť si texty prejavov tej doby tiež nie je problém.

Inou kapitolou je „mikrosystém“ v okolí vladára alebo diktátora. Alebo hoci vysokopostaveného manažéra. Informačná bariéra, odtrhnutie od reality. Akýsi podsvet iných záujmov a princípov. Takíto ľudia dnes udávajú smer masám, kde je pravda…a médiám zmluvne zaplatené vysielacie časy robia divy. Že na Polícii SR je oddelenie boja s hoaxami, vlastne oddelenie na posudzovanie pravdy, je skutočne komédia sama osebe.

Znevažovanie a potieranie jedinca v samostatnosti zvážiť si relevantnosť informácie je opľutím každého súdneho človeka.

Globálna odpoveď, typ 4: Percento nepriaznivých účinkov malé, tak neviem, s čím problém…

Že iné zdroje zo zahraničia uvádzajú čosi iné, ako náš mainstream, tu komentovať nebudem.

Jedná sa o nedeliteľnú osobnú zodpovednosť za vlastné zdravie a život. Nehnevajte sa, ale to je moje súkromie, moje kruhy, moja intimita a …najmä moja integrita osobnosti vo všetkých aspektoch ľudskej bytosti. A každý apel na city a morálku, ktorý sa to pokúša prelomiť, je svinstvo v samej podstate. Sorry, ale za tým si stojím do bodky!

Jedná sa tiež o nedeliteľnú zodpovednosť za vlastné zdravie a život voči osobám, ktoré sú na mne existenčne závislé. Moje malé deti a nepriamo aj moja žena. Podstupovanie rizík so zapojením sa do lekárskeho(?) experimentu je hazard na osude mojej rodiny, mojich detí a mojej ženy. Nechali by ste o osude ľudí vo svojom súkromí, vo svojich kruhoch, vo svojej najužšej intimite, a vo svojej rodine ako najcitlivejšej integrite osobnosti čo-len niekomu diskutovať? A tu hodinu čo hodinu niekto robí z masmédií útoky za túto hranicu. Majú títo ľudia vôbec právo nazývať sa svojprávnymi ľuďmi?

Turci, člen NATO, ako kremľoboti a háveď

01.02.2023

Ak náš človek podporí názor administratívy RF, že na území Ukrajiny sa páchajú v biolabákoch nehanebné činy, je prehlásený za kremľobota, putinovca, antidemokrata, najnovšie háveď. Kladiem si teda takú pridebílkastú otázku, čo za nezmysly sa to objavili v tureckej tlači. V štáte člena NATO, v štáte nášho spojenca. To tu už nik nič negarantuje? [...]

Poroď, staraj sa, vychovaj – A potom už drž hubu!!!

07.01.2023

…a keď nebudeš držať hubu, dáme Ti nálepku radikál, homofób, xenofób, antidemokrat, … Kedysi sa hovorilo: „Ja som baník, kto je viac?“ Podľa najnovších hlasov z EÚ bude: „Ja som LGBT(x) aktivista, kto je viac?“ Maďarsko prijalo zákon o ochrane detí. Podstatou je ukotvenie rodičovských práv ako práv neobíditeľných. Zákon má zabrániť [...]

Koňa aj násilím privedieš k vedru, ale neprinútiš ho napiť sa

29.12.2022

Za posledné dva a pol roka sme si prežili veľmi veľa. Pocit „stáť na správnej strane“ dokázal vybudovať poriadnu dávku sebavedomia a osobnej dôležitosti najmä u tých, ktorí sa inak nedokázali realizovať. „ Hodnoty“ šírené „autoritami“ medzi pospolitý ľud neomylne našli svoje ciele. Spomínajme, ktože to k nám hovoril, aby intelektuálne a štátnicky [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

peter4

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 380
Celková čítanosť: 887164x
Priemerná čítanosť článkov: 2335x

Autor blogu

Kategórie