Založ si blog

Stopa v duši po poradovom nacviku na vojenčine.

V postojoch ľudí cítim taký tichý fenomén. Ktorý chlap bol ešte na ZVS, asi pochopí. Vieme, že každý výcvik sa začína poradovou prípravou. Po vecnej stránke úplna zbytočnosť… Ale je to prostriedok, ako zlomiť a úplne ovládnuť osobnosť. Keby vám niekto chcel 100 krát povedať zatoč doprava doľava otoč pozri vpravo, teraz rovno,… asi by ste sa nepodriadili a pýtali by ste sa PREČO? Ale na vojne nerozmýšľate, vykonáte, podriadite sa, osobnosť vypnete. Po pár dňoch, mesiacoch už iba zahrešíte PAKÁREŇ!!! A odrátavate civil ako inštanciu normálnosti.

Prečo to píšem. Pretože v podtexte mnohých dnešných názorov a podsúvaných hodnôt je – podriaď sa povelu. Kto tak neurobí, ničí „pochodový“ tvar a škodí ostatným. Vypnúť mozog sa stáva požadovanou normou slušnosti, inteligencie a civilizovanosti. Rozmýšľajúci je nebezpečný.

Ak si neubránime slobodu „vystúpiť z pochodového tvaru“, neskôr už kričať PAKÁREŇ nepomôže. Žiaden civil už nebude, meter nik strihať nebude.

Myslené hlavne mužom (oni by sa mali ako otcovia biť za svoje ženy a deti), ktorí na vojenčine už neboli. Aby si uvedomili, že dnešná doba je taký poradový nácvik k zrušeniu osobnosti. A slobody. Úplne, raz a navždy.

Turci, člen NATO, ako kremľoboti a háveď

01.02.2023

Ak náš človek podporí názor administratívy RF, že na území Ukrajiny sa páchajú v biolabákoch nehanebné činy, je prehlásený za kremľobota, putinovca, antidemokrata, najnovšie háveď. Kladiem si teda takú pridebílkastú otázku, čo za nezmysly sa to objavili v tureckej tlači. V štáte člena NATO, v štáte nášho spojenca. To tu už nik nič negarantuje? [...]

Poroď, staraj sa, vychovaj – A potom už drž hubu!!!

07.01.2023

…a keď nebudeš držať hubu, dáme Ti nálepku radikál, homofób, xenofób, antidemokrat, … Kedysi sa hovorilo: „Ja som baník, kto je viac?“ Podľa najnovších hlasov z EÚ bude: „Ja som LGBT(x) aktivista, kto je viac?“ Maďarsko prijalo zákon o ochrane detí. Podstatou je ukotvenie rodičovských práv ako práv neobíditeľných. Zákon má zabrániť [...]

Koňa aj násilím privedieš k vedru, ale neprinútiš ho napiť sa

29.12.2022

Za posledné dva a pol roka sme si prežili veľmi veľa. Pocit „stáť na správnej strane“ dokázal vybudovať poriadnu dávku sebavedomia a osobnej dôležitosti najmä u tých, ktorí sa inak nedokázali realizovať. „ Hodnoty“ šírené „autoritami“ medzi pospolitý ľud neomylne našli svoje ciele. Spomínajme, ktože to k nám hovoril, aby intelektuálne a štátnicky [...]

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

peter4

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 380
Celková čítanosť: 891792x
Priemerná čítanosť článkov: 2347x

Autor blogu

Kategórie