Založ si blog

Referendá na Donbase a Luhansku ako zrkadlo hodnôt kolektívneho západu? alebo Stráca Ukrajina územia?

Nasledovné je iba pre bytosti schopné vidieť vojnu iba ako spor elít. Nie spor človeka-milión, ktorý na seba dobrovoľne nikdy nestrieľa. Hypotetický pohľad zo strany donbaského a luhanského človeka.

Ja ako človek-milión, so svojou rodinou, prácou, domovom. Nemiešať „záujmy vlasti“, „práva štátu na…“, iné geopolitické záujmy. Nepodmieňovať moje práva konaním/ nekonaním tretích osôb.

Na svete sa stalo niečo, že moja vlasť ma chcela uvrhnúť do finančného otroctva MMF. Tak sme sa tomu politicky postavili. Demokraticky.

Tí, čo sa nám za demokratický názor otočili chrbátom, doteraz „naša vlasť“, nás začali nenávidieť. Zorganizovali na nás hrubú silu. Svoje právo sa k nám takto chovať stavali na tom, že zasiahla do veci tretia strana.

Tí, čo sa nám za demokratický názor otočili chrbátom, doteraz „naša vlasť“, prijali zákony a zakázali nám rodnú reč v školách, úradoch a verejnom živote.

Tí, čo sa nám za demokratický názor otočili chrbátom, doteraz „naša vlasť“, prijali zákony a zrušili národnostné menšiny cez pojem „pôvodné obyvateľstvo“.

Tí, čo sa nám za demokratický názor otočili chrbátom, doteraz „naša vlasť“, zorganizovali armádu, vybudovali opevnenia a naplánovali útok k našej likvidácii.

Osem rokov sme boli po pivniciach ako krysy a potkany, lebo „naša vlasť“ nás bombardovala a ostreľovala.

„Vlasť“ s nami hovoriť odmietala. Zorganizovali sme si vlastný život, vlastné úrady, školy,… Boli sme tak pre „našu vlasť“ iba nehodní separatisti a teroristi.

Teraz sme mohli po ôsmich rokoch z pivníc vyliezť. „Niekto“ zariadil, aby na nás „vlasť“ nestrieľala, nebombardovala, neostreľovala. A zatláča tú dehumanizovanú agresívnu silu od nás mimo dostrel. Už nie sme krysy a potkany. Sme slobodní. Ten niekto je v slovníku kolektívneho západu okupant. Nechceme vojnu, ale byť živý a slobodný je nadovšetko!

********

Chcel by si na mojom mieste niekoho, kto Ťa zaštíti? Alebo „vlasť“, ktorá Ťa týrala a lynčovala, a ktorej nejde o Teba ako človeka, ale iba Tvoju rodnú hrudu?

******

Režim Kyjev_2014 kričí, že stráca územia. Nie je to tak. Už stratil dušu človeka Donbasu a Luhanska.

Režim Kyjev_2014 a jeho podporovatelia už dávno stratil duše nás miliónov ľudí, ku ktorým sa správal ako ku krysám a potkanom. Osem rokov nás týral a lynčoval. Zobral nám právo na rodnú reč a zrušil nás ako národnostnú menšinu. My si teraz (asi) zoberieme našu rodnú zem, chceme a budeme žiť mimo dostrel nehanebne xenofóbnych darebákov, takže aj mimo dosah že vraj civilizovaného a hodnotového západu.

Turci, člen NATO, ako kremľoboti a háveď

01.02.2023

Ak náš človek podporí názor administratívy RF, že na území Ukrajiny sa páchajú v biolabákoch nehanebné činy, je prehlásený za kremľobota, putinovca, antidemokrata, najnovšie háveď. Kladiem si teda takú pridebílkastú otázku, čo za nezmysly sa to objavili v tureckej tlači. V štáte člena NATO, v štáte nášho spojenca. To tu už nik nič negarantuje? [...]

Poroď, staraj sa, vychovaj – A potom už drž hubu!!!

07.01.2023

…a keď nebudeš držať hubu, dáme Ti nálepku radikál, homofób, xenofób, antidemokrat, … Kedysi sa hovorilo: „Ja som baník, kto je viac?“ Podľa najnovších hlasov z EÚ bude: „Ja som LGBT(x) aktivista, kto je viac?“ Maďarsko prijalo zákon o ochrane detí. Podstatou je ukotvenie rodičovských práv ako práv neobíditeľných. Zákon má zabrániť [...]

Koňa aj násilím privedieš k vedru, ale neprinútiš ho napiť sa

29.12.2022

Za posledné dva a pol roka sme si prežili veľmi veľa. Pocit „stáť na správnej strane“ dokázal vybudovať poriadnu dávku sebavedomia a osobnej dôležitosti najmä u tých, ktorí sa inak nedokázali realizovať. „ Hodnoty“ šírené „autoritami“ medzi pospolitý ľud neomylne našli svoje ciele. Spomínajme, ktože to k nám hovoril, aby intelektuálne a štátnicky [...]

SR Bratislava polícia UK zásah vyhrážky preverovanie BAX

Riaditeľ o bombových hrozbách: budovu sme vypratali do 10 minút. Podľa bezpečnostného experta je útok “anomália ako hrom”

07.05.2024 21:31

Výpoveď riaditeľa školy v Beckove a predsedu Asociace bezpečná škola z Českej republiky.

čaputová

Čaputová vetovala novelu zákona o múzeách a galériách

07.05.2024 19:28, aktualizované: 19:40

Namieta, že ňou dochádza k zníženiu štandardov transparentnosti a odbornosti pri obsadzovaní funkcií.

France China

Riziko zrážky francúzskych sudov s čínskymi autami. Macron robí záchranára vývozcom koňaku

07.05.2024 18:55

Peking sa dlhší čas vyhráža, že uvalí vysoké clo na dovoz koňaku z Francúzska. Mohol byť šéf Elyzejského paláca spokojný po debate s čínskym lídrom?

Predseda KDH Milan Majerský

Smer sa pri téme zmien pohlavia pridal k progresívnej opozícii, tvrdí šéf KDH

07.05.2024 16:52

Majerský hovorí o „premárnenej šanci zabrzdiť pomýlené ideológie, ktorých obeťami sú najmä zraniteľné dospievajúce deti“.

peter4

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 380
Celková čítanosť: 896481x
Priemerná čítanosť článkov: 2359x

Autor blogu

Kategórie