Založ si blog

Ututlaná humanitárna katastrofa

Podľa pravidiel pre blogerov nesmie byť uverejnený link ako jadro článku. Preto pridávam povinný komentár. Hoci teraz každému lucídnemu zasvieti červená kontrolka i bez môjho komentára.

Azbukové zdroje priniesli pravdepodobnú logickú príčinu doslova chvatných aktivít na Donbase. Prebieha tam asi najkrutejšia „bitka o vodu“ v doterajších dejinách ľudstva.

Voda bola pre delá vždy tabu. Aspoň tam, kde vojvodcovia mali aspoň kúsok cti v sebe.

Kto občas zablúdil do knižnice vie napríklad z pamätí gen. Kaprálika, že pri bojoch v Sev. Afrike pri poškodení vodovodu paľba utíchla. Okamžite. Prišli ho ihneď opravovať obe strany, aj domorodci. Lebo inak by VŠETCI „pokapali“.

Na „umelú rieku“ do Tripolisu si tiež nikdy nik nedovolil vystreliť.

Na ostrovoch Indonézie boli i pri najväčších bojoch vodné zdroje tabu.

Ničenie priehrady k spláchnutiu pozícii nepriateľa sa dialo, ale ako zbraň voči civilistom iba ojedinele, napr. v Itálii unikajúcimi fašistami.

V stredoveku pri obliehaní hradu sa využívalo odrezanie od vody pár sto ľudí vojska, ale nie likvidácia civilov podhradia. Princíp, výnimky existujú.

*********

Vo vojne sa dejú všelijaké svinstvá. K zbrani sa dostane celé spektrum populácie, preto sa stretneme s celým spektrom mentálneho vybavenia u jej používateľa.

Tu sa ale nebavíme o výčinoch jednotlivca, človeka z davu. Tu ide o premyslenú bojovú taktiku generálneho štábu armády nami podporovaného štátu. Ostáva mi rozum stáť, keď sa organizuje humanitárna katastrofa pre milióny ľudí, nevinných civilistov. Ako voči potkanom a krysám. Lynč a tyrania miliónov civilistov, ktorých by sme radi vidieť v pôvodnom štátnom útvare. Keby som chcel, aby ma naveky niekto totálne znenávidel, dokonalejšia cesta neexistuje.

Spomeňme si tiež na zastavenie toku vody na Krym. S následkom nedostatku pitnej vody a tiež vody k zavlažovaniu. S cieľom vyhladovieť milióny civilistov, u ktorých by sme chceli lásku k vlasti… Až do 25?. februára. Prívlastok k zámeru nech si dá každý sám.

Vojnu neschvaľujem, ani nerelativizujem. Stále naliehavejšie si ale kladiem otázku, či praktiky voči rusky hovoriacim ukrajincom predsalen nespĺňajú kritérium vyrieknuté nenávideným démonom. Niečo by sme so svojim mentálnom mali asi robiť. A najmä neschvaľovať popieranie alebo mlčanie o veci.

https://m.vz.ru/news/2022/5/26/1160221.html

Turci, člen NATO, ako kremľoboti a háveď

01.02.2023

Ak náš človek podporí názor administratívy RF, že na území Ukrajiny sa páchajú v biolabákoch nehanebné činy, je prehlásený za kremľobota, putinovca, antidemokrata, najnovšie háveď. Kladiem si teda takú pridebílkastú otázku, čo za nezmysly sa to objavili v tureckej tlači. V štáte člena NATO, v štáte nášho spojenca. To tu už nik nič negarantuje? [...]

Poroď, staraj sa, vychovaj – A potom už drž hubu!!!

07.01.2023

…a keď nebudeš držať hubu, dáme Ti nálepku radikál, homofób, xenofób, antidemokrat, … Kedysi sa hovorilo: „Ja som baník, kto je viac?“ Podľa najnovších hlasov z EÚ bude: „Ja som LGBT(x) aktivista, kto je viac?“ Maďarsko prijalo zákon o ochrane detí. Podstatou je ukotvenie rodičovských práv ako práv neobíditeľných. Zákon má zabrániť [...]

Koňa aj násilím privedieš k vedru, ale neprinútiš ho napiť sa

29.12.2022

Za posledné dva a pol roka sme si prežili veľmi veľa. Pocit „stáť na správnej strane“ dokázal vybudovať poriadnu dávku sebavedomia a osobnej dôležitosti najmä u tých, ktorí sa inak nedokázali realizovať. „ Hodnoty“ šírené „autoritami“ medzi pospolitý ľud neomylne našli svoje ciele. Spomínajme, ktože to k nám hovoril, aby intelektuálne a štátnicky [...]

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo najmenej 22 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

peter4

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 380
Celková čítanosť: 887175x
Priemerná čítanosť článkov: 2335x

Autor blogu

Kategórie