Založ si blog

Pre niekoho zmysluplné indície

Niekoľko myšlienok, ktoré v analytických článkoch behajú po internete. Nebudem uvádzať zdroje – aj tak by boli prehlásené za dezinformačné, hoci často stoja na citáciách tých „dobrých“.

Narazil som na myšlienky, že USA veľmi zle odhadli reálie Ukrajiny. USA majú skúsenosti s organizovaním, výcvikom a vyzbrojovaním malých bojových rebelských jednotiek, ktoré „udržujú chaos“ pre trvanie občianskej vojny tak, aby mohli ekonomicky ťažiť z mocenského vákua. Takým malým nepriamym dôkazom boli zámery pre americké výcvikové centrá pre Ukrajincov na pôde krajín s novučičkými DCA zmluvami.

Pomýlili sa vo dvoch veciach. Ukrajinci sú civilizácia mentálne pre regulérnu armádu. Proste USA ich podcenili, sú výrazne lepší, až moc, až sa to USA nehodí. Z toho plynie druhá chyba, kde bol predpoklad pre stály prísun ľahkých zbraní jednotkám podzemného odporu, nie ťažkej techniky.

Inými slovami, bol predpoklad, že Rusi v „nejakom rozsahu“ zaberú Ukrajinu, ustanovia „okupačnú správu“. Pritom sa počítalo s tým, že Rusi sa ako mocnosť vyčerpajú „držaním mieru“ voči podzemnému odporu obyvateľstva. Tým, v spojení s „mohutnými“ sankciami, malo dôjsť k politickému a ekonomickému zvratu ruského režimu.

Skryto sa pomýlili aj v tretej. Veľká časť ukrajinského obyvateľstva si je veľmi dobre vedomá lynču a tyranie na miliónoch Ukrajincov národnostných menšín, xenofóbii ukrajinskej národnostnej politiky a zákonodarstva. I napriek tomu, že nenávidia prezidenta RF za vojnu, ktorá im zobrala niekoho z rodiny. Nenávidia tak Zelenského za devastujúci bordel a ultranacionalistické násilie v krajine, aj Putina za povel k vojne, rovným dielom. Ak by niekto namietal, napr. nech si ide sadnúť do vlaku,…a začuť čosi od ukrajinských utečencov.

Každý si môže sám robiť úsudok, ako do toho pasujú staršie i súčasné výroky amerických vládnych, kongresmanov, euro-mopslíkov všetkých úrovní, ako i ruských, tureckých, čínskych, indických,…

Turci, člen NATO, ako kremľoboti a háveď

01.02.2023

Ak náš človek podporí názor administratívy RF, že na území Ukrajiny sa páchajú v biolabákoch nehanebné činy, je prehlásený za kremľobota, putinovca, antidemokrata, najnovšie háveď. Kladiem si teda takú pridebílkastú otázku, čo za nezmysly sa to objavili v tureckej tlači. V štáte člena NATO, v štáte nášho spojenca. To tu už nik nič negarantuje? [...]

Poroď, staraj sa, vychovaj – A potom už drž hubu!!!

07.01.2023

…a keď nebudeš držať hubu, dáme Ti nálepku radikál, homofób, xenofób, antidemokrat, … Kedysi sa hovorilo: „Ja som baník, kto je viac?“ Podľa najnovších hlasov z EÚ bude: „Ja som LGBT(x) aktivista, kto je viac?“ Maďarsko prijalo zákon o ochrane detí. Podstatou je ukotvenie rodičovských práv ako práv neobíditeľných. Zákon má zabrániť [...]

Koňa aj násilím privedieš k vedru, ale neprinútiš ho napiť sa

29.12.2022

Za posledné dva a pol roka sme si prežili veľmi veľa. Pocit „stáť na správnej strane“ dokázal vybudovať poriadnu dávku sebavedomia a osobnej dôležitosti najmä u tých, ktorí sa inak nedokázali realizovať. „ Hodnoty“ šírené „autoritami“ medzi pospolitý ľud neomylne našli svoje ciele. Spomínajme, ktože to k nám hovoril, aby intelektuálne a štátnicky [...]

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.

Saleziáni, majstrovstvá Slovenska, hokejbal, kategória U15, Nová Dubnica, mReportér

Kresťania ukázali, že sa vedia zabávať. Po omši to parádne roztočili s hokejkami na hracej ploche

24.04.2024 05:00

Zábery z vydarenej akcie zachytil mReportér Daniel Imriška.

peter4

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 380
Celková čítanosť: 892802x
Priemerná čítanosť článkov: 2349x

Autor blogu

Kategórie