Založ si blog

Niet nad „demokratickú“ flexibilitu filozofických pojmov

Mnohokrát sme počuli z najvyšších pozícií Bruselu aj úst našich troch pilierov štátnosti, o hlavnom prúde nevynímajúc, že na filozoficko – historické pojmy demokracia, sloboda, právo, pravda a spravodlivosť musíme v záujme obrany demokracie nahliadať po novom.

Dávam do pozornosti azbukový zdroj o potenciálnom delení aj západného územia Ukrajiny.

https://www.kp.ru/daily/27388/4582199/

Znova sa potvrdzuje viacero vecí:

Občas treba zobrať aj staršiu knihu do ruky, občas ísť do knižnice, aby človek pochopil deje naokolo. Google klik-klik generácia je zrelá na záhubu.

Hypoteticky: Ak by k nejakému odstupovaniu území prišlo, kde budú hodnoty nedeliteľnosti územia suverénneho štátu. Ako budú stáť argumenty pre a proti vo svetle hodnoty slobody vybrať si svoje smerovanie.

Ako budeme nazerať na stratené šance Ukrajincov, keď hrdina pred 24. februárom odmietol neutralitu, autonómiu Luhanska a Donecka.

Ako budeme nazerať na požiadavku hrdinu, že Ukrajina musí ostať v pôvodných hraniciach, a celý demokratický svet to neústupne podporuje?

Ako budeme nazerať na súčasných spojencov v strednej Európe, ktorí (pravdepodobne) de-facto nebránia Ukrajinu, ale sebecky sledujú svoje územné záujmy?

Ako budeme nazerať a obhajovať porušenie princípu nemeniteľnosti hraníc v Európe?

Ako budeme hodnotovo hodnotiť totálnu rusofóbiu a nebotyčný militantný amerikanizmus Poliakov od 90-tych rokov?

Ako budeme nazerať na iné deje, ktoré sa udejú politikou spojencov v rozpore so súčasnými „demokratickými“ hodnotami?

Starší ľudia hovoria, že k životu treba byť poctivý. Konzistencia v slovách a činoch, v čase aj priestore. Situačné polopravdy a lži nás vždy dobehnú.

Turci, člen NATO, ako kremľoboti a háveď

01.02.2023

Ak náš človek podporí názor administratívy RF, že na území Ukrajiny sa páchajú v biolabákoch nehanebné činy, je prehlásený za kremľobota, putinovca, antidemokrata, najnovšie háveď. Kladiem si teda takú pridebílkastú otázku, čo za nezmysly sa to objavili v tureckej tlači. V štáte člena NATO, v štáte nášho spojenca. To tu už nik nič negarantuje? [...]

Poroď, staraj sa, vychovaj – A potom už drž hubu!!!

07.01.2023

…a keď nebudeš držať hubu, dáme Ti nálepku radikál, homofób, xenofób, antidemokrat, … Kedysi sa hovorilo: „Ja som baník, kto je viac?“ Podľa najnovších hlasov z EÚ bude: „Ja som LGBT(x) aktivista, kto je viac?“ Maďarsko prijalo zákon o ochrane detí. Podstatou je ukotvenie rodičovských práv ako práv neobíditeľných. Zákon má zabrániť [...]

Koňa aj násilím privedieš k vedru, ale neprinútiš ho napiť sa

29.12.2022

Za posledné dva a pol roka sme si prežili veľmi veľa. Pocit „stáť na správnej strane“ dokázal vybudovať poriadnu dávku sebavedomia a osobnej dôležitosti najmä u tých, ktorí sa inak nedokázali realizovať. „ Hodnoty“ šírené „autoritami“ medzi pospolitý ľud neomylne našli svoje ciele. Spomínajme, ktože to k nám hovoril, aby intelektuálne a štátnicky [...]

tbilisi, gruzínsko, protest

V Tbilisi protestovalo vyše 20 000 ľudí proti zákonu o zahraničnom vplyve

17.04.2024 23:24

Poslanci vládnej strany Gruzínsky sen schválili návrh tohto sporného zákona v prvom čítaní.

Nemecko Rusko špionáž

Prokurátori v Nemecku obvinili bývalého zamestnanca tajnej služby zo špionáže pre Rusko

17.04.2024 23:09

Carsten Linke poprel obvinenia a povedal, že sa snažil naverbovať taktiež obvineného Arthura Ellera ako potencionálny zdroj.

beňa

V Kongu zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa Beňu

17.04.2024 21:24, aktualizované: 21:54

Slovenská polícia to neeviduje. Beňa bol odsúdený v roku 2021 na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov za korupciu a vynášanie informácií.

Andrej Plenkovič

V chorvátskych voľbách zvíťazila strana premiéra Plenkoviča, naznačil exit poll

17.04.2024 19:57

Stredo-pravicová Chorvátska demokratická únia by mohla v 151-člennom parlamente podľa prieskumu obsadiť 58 mandátov.

peter4

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 380
Celková čítanosť: 890917x
Priemerná čítanosť článkov: 2345x

Autor blogu

Kategórie