Založ si blog

Chystá Putin strategický šachový ťah?

Asi každý si pamätá situáciu, keď Vaše dieťa bolo ako neriadená strela. Nepomohlo žiadne presviedčanie, žiadne zdôvodňovanie, proste tvrdá hlava…a Vaše rozhodnutie, nech si ono samo nabije nos a príde späť.

Putin dosadil do akcie na Ukrajine gen. Alexandra Dvornikova. Plán je totálne umlčať UAF a prakticky zbaviť Ukrajinu ozbrojených síl.

Rysuje sa hrôzostrašná varianta. Šachista Putin, po strategickom ťahu zavedenia petrorubľa, chystá inú apokalypsu sebazničenia spupného Západu.

Ak by sa mu ľavý breh Dnepra podarilo vyriešiť podľa jeho predstáv, môže za určitých okolností nechať pravý breh napospas Západu.

Prečo by to robil? Západ je v jeho očiach civilizácia smerujúca k sebadeštrukcii. Ako človek holdujúci bojovým umeniam pozná princíp, kedy sa protivník zničí svojou vlastnou silou. Nechá Západu krajinu, v jeho hodnotení, so súkromnými ozbrojenými zložkami, žoldákmi, tajnými službami a podnikateľskými superšpekulantmi. Krajinu s prebujnelou korupciou. Toto všetko na hranici šengenského priestoru, aby sa EÚ začala rozpadať zvnútra.

Mám ten pocit, že chce vnútiť problémy elitám Európy tak, aby si ich zažila na vlastnej koži a možno tak až po vlastnej skúsenosti uverila dôvodom jeho „špeciálnej vojenskej operácie“.

Turci, člen NATO, ako kremľoboti a háveď

01.02.2023

Ak náš človek podporí názor administratívy RF, že na území Ukrajiny sa páchajú v biolabákoch nehanebné činy, je prehlásený za kremľobota, putinovca, antidemokrata, najnovšie háveď. Kladiem si teda takú pridebílkastú otázku, čo za nezmysly sa to objavili v tureckej tlači. V štáte člena NATO, v štáte nášho spojenca. To tu už nik nič negarantuje? [...]

Poroď, staraj sa, vychovaj – A potom už drž hubu!!!

07.01.2023

…a keď nebudeš držať hubu, dáme Ti nálepku radikál, homofób, xenofób, antidemokrat, … Kedysi sa hovorilo: „Ja som baník, kto je viac?“ Podľa najnovších hlasov z EÚ bude: „Ja som LGBT(x) aktivista, kto je viac?“ Maďarsko prijalo zákon o ochrane detí. Podstatou je ukotvenie rodičovských práv ako práv neobíditeľných. Zákon má zabrániť [...]

Koňa aj násilím privedieš k vedru, ale neprinútiš ho napiť sa

29.12.2022

Za posledné dva a pol roka sme si prežili veľmi veľa. Pocit „stáť na správnej strane“ dokázal vybudovať poriadnu dávku sebavedomia a osobnej dôležitosti najmä u tých, ktorí sa inak nedokázali realizovať. „ Hodnoty“ šírené „autoritami“ medzi pospolitý ľud neomylne našli svoje ciele. Spomínajme, ktože to k nám hovoril, aby intelektuálne a štátnicky [...]

gaza

Izrael dal Hamasu ultimátum: Máte týždeň, potom vstúpime do Rafahu

03.05.2024 20:20

Izrael dal palestínskemu radikálnemu hnutiu Hamas týždeň na to, aby prijal dohodu o prímerí a prepustení rukojemníkov.

krym

Do útoku vraj zostávajú dni. Moskva pohrozila Ukrajine a Západu „zničujúcou odvetou“ za Kerčský most

03.05.2024 18:31

Rusko je údajne pripravené zvážiť "seriózne" návrhy o ukončení vojny na Ukrajine, ktoré budú založené na existujúcich skutočnostiach a bezpečnostných obavách Moskvy.

Mihail Kogalniceanu, Constanta, základňa NATO, Rumunsko, Apache, vojaci

Na cvičenie NATO v Česku pricestujú budúci týždeň stovky amerických vojakov

03.05.2024 18:30

Na cvičení sa zúčastní približne 1200 vojakov, z toho asi 850 ich pricestuje zo Spojených štátov.

Každé desiate dieťa v USA žije s rodičom - alkoholikom

Našli fľašu alkoholu a s bratom sa napili. Záchranári ratovali 5-ročného chlapca v bezvedomí

03.05.2024 17:47

Dieťa z dôvodu intoxikácie previezla do Banskobystrickej nemocnice.

peter4

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 380
Celková čítanosť: 895458x
Priemerná čítanosť článkov: 2356x

Autor blogu

Kategórie