Založ si blog

Cenzúra ako plusový bod autorovi alebo Vylievame vaničku s dieťaťom

Budem písať nielen o mojej osobnej skúsenosti, nielen o tomto webe.

Mám za to, že za vojnu nemôže démonizovaná persóna. Vojna je zlyhaním nás, ako civilizácie, zlyhanie nás všetkých. Zrada základných filozofických a mravných hodnôt a princípov, krútenie a svojvoľné pozmeňovanie dejinami ukotvených pojmov. Nami všetkými.

Taká kacírska otázka. Dokázali by Nemci po WWI naveky strpieť superinfláciu a hladomor ako dedičný hriech? Do koľkej generácie? Kto z Vás by poslušne trpel za chybu dedov a pradedov a bol otrokom? Nerelativizujem ale pýtam sa. Fúzkatý diabol sa iba nešťastnou náhodou vyskytol, alebo to bol prirodzený a nevyhnutný dôsledok nebotyčnej chyby medzinárodného spoločenstva superdôsledne presadzovať hodnoty a princípy tej doby? Ak dáme bokom neakceptovateľný ideologický základ, bol tento pohyb porušujúci medzinárodné právo nevyhnutným vyústením situácie?

A tak sa asi (určite) treba pýtať.

Čo viedlo k procesom na Ukrajine.

Aké to boli procesy. Ich akceptovateľnosť.

Kto pri nich trpel, a akú (ne)vinu za to nesie.

Aké iné neakceptovateľnosti ohrozujúce de-facto celú planétu sa vynorili. Môžeme si pred nimi zakrývať oči a ignorovať ich iba preto, že ich hovorí démonizovaná persóna protistrany?

Odsudzujeme formu riešenia. Ale zbesilo popierame existenciu problému/ov. Ale problém neprestane existovať tým, že o ňom nebudeme hovoriť! Vylievame vaničku s dieťaťom!

Mám za to, že takto položené otázky sú veľmi blízko krutých právd. Pretože dnešná propaganda a cenzúra práve pri nich besnie úplne do nepríčetna.

Záver: Mám za to, že pripustenie a akceptácia propagandy a cenzúry v záujme obrany demokracie je tou principiálnou 100-ročnou chybou medzinárodného spoločenstva. Chybou, ktorá bude mať tie najfatálnejšie následky. A existencia démona Putin nás neospravedlní.

Turci, člen NATO, ako kremľoboti a háveď

01.02.2023

Ak náš človek podporí názor administratívy RF, že na území Ukrajiny sa páchajú v biolabákoch nehanebné činy, je prehlásený za kremľobota, putinovca, antidemokrata, najnovšie háveď. Kladiem si teda takú pridebílkastú otázku, čo za nezmysly sa to objavili v tureckej tlači. V štáte člena NATO, v štáte nášho spojenca. To tu už nik nič negarantuje? [...]

Poroď, staraj sa, vychovaj – A potom už drž hubu!!!

07.01.2023

…a keď nebudeš držať hubu, dáme Ti nálepku radikál, homofób, xenofób, antidemokrat, … Kedysi sa hovorilo: „Ja som baník, kto je viac?“ Podľa najnovších hlasov z EÚ bude: „Ja som LGBT(x) aktivista, kto je viac?“ Maďarsko prijalo zákon o ochrane detí. Podstatou je ukotvenie rodičovských práv ako práv neobíditeľných. Zákon má zabrániť [...]

Koňa aj násilím privedieš k vedru, ale neprinútiš ho napiť sa

29.12.2022

Za posledné dva a pol roka sme si prežili veľmi veľa. Pocit „stáť na správnej strane“ dokázal vybudovať poriadnu dávku sebavedomia a osobnej dôležitosti najmä u tých, ktorí sa inak nedokázali realizovať. „ Hodnoty“ šírené „autoritami“ medzi pospolitý ľud neomylne našli svoje ciele. Spomínajme, ktože to k nám hovoril, aby intelektuálne a štátnicky [...]

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.

zuzana čaputová, spišské podhradie, tragédia, nehoda, autobus

Prezidentka Čaputová si v Starej Ľubovni uctila obete nešťastia z Podhradia

24.04.2024 18:47

V stredu navštívila i obec Zborov v okrese Bardejov.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Progresívci sa pre schválené zmeny v RTVS oblečú do čiernej, avizujú protesty. Podľa SaS urobí vláda z RTVS dezinformačné médium

24.04.2024 17:41

Poslankyňa Zora Jaurová povedala, že upravená verzia zákona je rovnakou hrozbou, ako pôvodná verzia.

peter4

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 380
Celková čítanosť: 892993x
Priemerná čítanosť článkov: 2350x

Autor blogu

Kategórie