Infantilita kolektívneho západu

21. septembra 2022, peter4, Nezaradené

Vrece sa roztrhlo s vyjadreniami elít k referendám na Donbase a Luhansku. Keby títo panáčkovia povedali skutočne, o čo im ide, bolo by to normálne. Ale oni sa prikrývajú morálkou!

Výkričníkom farizejstva je vyjadrenie francúzskeho prezidenta o imperializme (a neokolonializme) Ruskej federácie ! Citujem denník Pravda: „Francúzsky prezident Emmanuel Macron označil v utorok ruskú inváziu na Ukrajinu za návrat do doby imperializmu. Macron sa takto vyjadril vo svojom prejave na všeobecnej rozprave Valného zhromaždenia OSN, informuje agentúra AFP.“ Pokračuje: „To, čoho sme svedkami od 24. februára, je návrat do doby imperializmu a kolónií. Francúzsko to odmieta a bude sa vytrvalo snažiť o mier,“ povedal francúzsky prezident na VZ OSN. „Kto je teraz hegemónom, ak nie Rusko?“ dodal.“

Nebudem rozporovať. Kolektívny hodnotový západ by si ale mal pred infantilným moralistickým poučovaním celej Zemegule a rozhadzovaním sankcií „už do každej paštiky“ urobiť poriadok najprv vo vlastnom Augiášovom chlieve. Napríklad náš spojenec, priateľ, člen NATO, Francúzsko. V Afrike, odkiaľ musel ich prezident zutekať svinským krokom. Náš hlavný mediálny prúd takmer mlčí, čo za svinstvá tam robila, robí a chcela by robiť imperiálna a neokolonialistická francúzska čižma, a ako sa jej odtiaľ neeechce!

https://vz.ru/world/2022/9/20/1178488.html