Referendá na Donbase a Luhansku ako zrkadlo hodnôt kolektívneho západu? alebo Stráca Ukrajina územia?

20. septembra 2022, peter4, Nezaradené

Nasledovné je iba pre bytosti schopné vidieť vojnu iba ako spor elít. Nie spor človeka-milión, ktorý na seba dobrovoľne nikdy nestrieľa. Hypotetický pohľad zo strany donbaského a luhanského človeka.

Ja ako človek-milión, so svojou rodinou, prácou, domovom. Nemiešať „záujmy vlasti“, „práva štátu na…“, iné geopolitické záujmy. Nepodmieňovať moje práva konaním/ nekonaním tretích osôb.

Na svete sa stalo niečo, že moja vlasť ma chcela uvrhnúť do finančného otroctva MMF. Tak sme sa tomu politicky postavili. Demokraticky.

Tí, čo sa nám za demokratický názor otočili chrbátom, doteraz „naša vlasť“, nás začali nenávidieť. Zorganizovali na nás hrubú silu. Svoje právo sa k nám takto chovať stavali na tom, že zasiahla do veci tretia strana.

Tí, čo sa nám za demokratický názor otočili chrbátom, doteraz „naša vlasť“, prijali zákony a zakázali nám rodnú reč v školách, úradoch a verejnom živote.

Tí, čo sa nám za demokratický názor otočili chrbátom, doteraz „naša vlasť“, prijali zákony a zrušili národnostné menšiny cez pojem „pôvodné obyvateľstvo“.

Tí, čo sa nám za demokratický názor otočili chrbátom, doteraz „naša vlasť“, zorganizovali armádu, vybudovali opevnenia a naplánovali útok k našej likvidácii.

Osem rokov sme boli po pivniciach ako krysy a potkany, lebo „naša vlasť“ nás bombardovala a ostreľovala.

„Vlasť“ s nami hovoriť odmietala. Zorganizovali sme si vlastný život, vlastné úrady, školy,… Boli sme tak pre „našu vlasť“ iba nehodní separatisti a teroristi.

Teraz sme mohli po ôsmich rokoch z pivníc vyliezť. „Niekto“ zariadil, aby na nás „vlasť“ nestrieľala, nebombardovala, neostreľovala. A zatláča tú dehumanizovanú agresívnu silu od nás mimo dostrel. Už nie sme krysy a potkany. Sme slobodní. Ten niekto je v slovníku kolektívneho západu okupant. Nechceme vojnu, ale byť živý a slobodný je nadovšetko!

********

Chcel by si na mojom mieste niekoho, kto Ťa zaštíti? Alebo „vlasť“, ktorá Ťa týrala a lynčovala, a ktorej nejde o Teba ako človeka, ale iba Tvoju rodnú hrudu?

******

Režim Kyjev_2014 kričí, že stráca územia. Nie je to tak. Už stratil dušu človeka Donbasu a Luhanska.

Režim Kyjev_2014 a jeho podporovatelia už dávno stratil duše nás miliónov ľudí, ku ktorým sa správal ako ku krysám a potkanom. Osem rokov nás týral a lynčoval. Zobral nám právo na rodnú reč a zrušil nás ako národnostnú menšinu. My si teraz (asi) zoberieme našu rodnú zem, chceme a budeme žiť mimo dostrel nehanebne xenofóbnych darebákov, takže aj mimo dosah že vraj civilizovaného a hodnotového západu.