Utekať je síce hanba, ale veeeeľmi osožlivé

10. septembra 2022, peter4, Nezaradené

V súčasnej dobe nie je pre elity problém niečo urobiť, ale ako vycúvať z neuváženej alebo chybnej akcie bez „straty desiatky“, bez straty tváre.

Pamätáme sa na aktivity USA na Ukrajine. A potom potichúčky – poľahúčky zmena na akciu USA a jeho spojencov, ešte neskôr na akciu NATO.

Podobnosť s Afganistanom a Irakom čisto náhodná.

Pamätáme sa na tlačenie kalerábov z Washingtonu, že na pojmy demokracia – sloboda – spravodlivosť – právo treba pozerať nie zo skostnatelého historicko-filozofického hľadiska, ale v záujme obrany a zachovania liberálno-demokratického celosvetového poriadku akosi „po novom“.

Také isté kaleráby z Europarlamentu. O verchuškou aktualizovaných hodnotových prejavoch našej prvej občianky už radno pomlčať.

Tak sme dovolili pokrútiť základné filozofické pojmy a definície, že sa potom pokrútil aj systém právneho poriadku a vniesol chaos do spoločenského vedomia. Prvá občianka s právnym titulom o tom určite niečo vie.

Gentlemani vždy hrajú podľa pravidiel. Ak gentlemani začnú prehrávať – ​​len zmenia pravidlá.… staré ako anglosaské impérium, nad ktorým slnko nezapadne.

Sloboda sa končí tam, kde začína sloboda iného. To nám vravia oni. Ale oni myslia iné: Vaša sloboda sa končí tam, kde začína náš strach.

Strach, že anglosaské impérium bude poznať východ a západ slnka. Strach, že populácia Zeme čím ďalej, tým viac neuznáva dogmy liberálnej demokracie ako jedine správnej civilizácie. Strach, že sa svet ubráni kultu vývozu liberálnej-demokracie.

Ako bude vyzerať snaha elít pokrútiť filozofické pojmy a znásilniť spoločenské vedomie, aby kolektívny západ obhájil vyše osemročnú podporu tyranov a lynčerov Donbaského a Luhanského ľudu? Väčšina populácie planéty už teraz chce vysvetlenie.