EÚ tlieska tendenciám vzniku občianskej vojny na Ukrajine

20. júla 2022, peter4, Nezaradené

Na Ukrajine platia zákony a výnosy prezidenta, ktoré umožňujú a inak podporujú udavačstvo obyvateľstva navzájom za postoje voči konfliktu. Tieto „právne páky“ umožňujú, aby si ľudia nekalým a nemravným spôsobom cez úrady vybavovali účty. Navyše, platia zákony, ktoré umožňujú „kolaborantom a zradcom“ a ich rodinám bez riadneho dokazovania a súdu habať majetok. Kto nečíta iba mainstream, dozvie sa. Kto číta iba mainstream, dozvie sa medzi riadkami. Čistky v mocenských štruktúrach Ukrajiny sú toho nepopierateľnou predzvesťou.

S takýmito praktikami máme neblahé skúsenosti. Vieme, kam to vedie. Zášť, zloba a nenávisť medzi obyvateľstvom na dlhé desiatky rokov. Vytvorenie „iných mocenských štruktúr“ a ich takmer neobmedzená spoločensko-politicko-ekonomická moc.

K tomu haldy neregistrovaných zbraní medzi civilmi.

Kto dokáže veriť, že v takýchto vyhliadkach by sa obyvateľstvo „anektovaných“ území túžilo vrátiť do ukrajinskej správy?

Kto dokáže ešte veriť, že takto znivočené spoločenské vedomie dokáže žiť pravidlami skutočnej demokracie?

Kto dokáže veriť, že nás po ukončení konfliktu nečaká u východného suseda ešte strašnejší, občianska vojna 40 miliónov ľudí?

Kto s otvorenými očami dokáže tlieskať elitám, ktoré tieto procesy podporujú?