Gratulujeme Vám, nesvojprávnym…

30. júna 2022, peter4, Nezaradené

Mnohí sme sa pred pár desiatkami rokov čudovali, keď v návode na použitie japonského elektrospotrebiča z „tuzáku“ bola veta: Gratulujeme Vám k rozhodnutí ke koupi tohoto přístroje. Potom nasledoval text návodu s inštrukciami k používaniu. Nič nezvyčajné.

Sekvencia: rozhodnutie, uskutočnenie zámeru (kúpa), inštrukcie k použitiu, používanie.

Gratulujeme k rozhodnutiu NATO určiť Vám Vášho nepriateľa.

Sekvencia: Nie Vaše rozhodnutie vstúpiť do NATO, nie Vaše rozhodnutie z akcie USA urobiť akciu NATO, nie Vaše rozhodnutie budovať východné krídlo, proti vôli väčšiny prijatá vazalská DCA, proti vôli väčšiny nasťahovanie vojsk USA a potom aj NATO, o Vás bez Vás rozhodnutie o pridaní sa na stranu konfliktu, proti vôli väčšiny účasť vo vojne dodávkami zbraní a tým zaradenie krajiny k nepriateľským štátom strany konfliktu. Rozhodnutie bez Vás o Vás o určení úhlavného nepriateľa. Bez inštrukcií k použitiu takej krajiny, bez popisu o stave takej krajiny. Donútenie používať takú krajinu, bez návodu k použitiu takej sprznenej krajiny. A zákaz pochybovať o tom, či je režim druhej strany konfliktu hodný morálnej a vecnej podpory.

Dovetok:

V kapitalizme ste sa mohli rozhodnúť samostatne, hoci pod tlakom reklám. Pri prejave odporu ostávate stále slobodný.

V liberálnej demokracii rozhodnú elity o Vás bez Vás. Pri prejave odporu ste označení za dezinformátora a šíriteľa lží, kriminalizujú Vás.