Hlupákov je vždy vidieť najviac

25. júna 2022, peter4, Nezaradené

Pred 80 rokmi sa Nemčinu nechcel učiť skoro nikto. „Veď sa predsa nebudem učiť reč okupantov!“. Potom mnohí tento postoj ľutovali.

Následne verchuška pohŕdala Angličtinou. Veď načo by nám bola reč imperialistu. Síce sa učila, ale ako a v akom rozsahu…

Pri nástupe na školu (82) sa nám učiteľka Ruštiny ospravedlňovala, že síce chápe našu ideogickú averziu voči Ruštine, ale v živote sa musia robiť aj veci, ktoré sú nám proti srsti.

Následne sme sa išli po…ť z Angličtiny a Ameriky. Pápežskejší od pápeža. Mená firiem poangličtené, názvy tovarov takisto, násilné preklady z anglických väzieb (napríklad maj pekný deň, …), anglické pozdravy naprieč populáciou, zakomponovanie anglosaských sviatkov bez pochopenia ich pôvodu a významu (napr. halloween, deň zamilovaných,…), preonačenie Vianoc a Veľkej noci,… Forsírovanie často primitívnych komerčných rozprávok zo západnej pologule, s akože cool dialógmi. Ruština na verejný výsmech,…

Brutálny xenofóbny výplach mozgov od malých detí, keď americký superhrdina a spasiteľ sveta bojuje s entitami zla výrazne označenými červenou hviezdou.

Americký výplach mozgov v oblasti medziľudských vzťahov. Tony a tony kníh a dni TV relácii o tom, ako sa komunikačne a vzťahovo presadiť nad iným, ako ho ovládať. Nie ako komunikovať a formovať vzťahy do obojstrannej spokojnosti. Ako ovládať a preľstiť iného!

Zhrniem. Kultúra pohŕdania a podceňovania, manipulácie iného a jeho zneužitia vo svoj prospech.

Teraz máme „nového kamoša“ na východe. Iba verím, že ostentatívne vyzdvihovanú tuposť a hlúposť jeho elít nebudeme nasledovať:

https://vz.ru/news/2022/6/25/1164717.html