The Blogger: Ukrajina smúti kvôli zlatej generácii, ktorá hynie na fronte

20. júna 2022, peter4, Nezaradené

Strata každého, nielen mladého života, je nenahraditeľná.

Pribúda hrdinov, ubúda ľudí!“ je v situácii Ukrajiny veľmi cynické, ale o to potrebnejšie kričať, kde sa len dá.

Pred peknými pár rokmi do bytovky priženený kamarát, patológ povedal: Každý umiera na svoj život!

„Čím viac Rusov teraz zabijeme, tým menej Rusov budú musieť zabíjať naše deti.“ je výrok oplakávaného hrdinu.

Použijem pojem z originálneho článku – zlatá generácia.

Vždy som tvrdil, že bieloruské, ukrajinské a ruské školstvo je o niekoľko Q nad indexovanými školami západného sveta. S tým súvisí aj úroveň spoločenského vedomia. Zlatá generácia je tam mentálne na takej výške, aby dokázala i napriek bezmedznej propagande nájsť pravdu „prvého závitu špirály“, nie sa topiť v nezmysloch vytrhávaných z kontextu. A nedá si svoj život utopiť v ultranacionalistickej nenávisti a rusofóbii tamojšieho režimu.

Určite vidí, že aj ukrajinec ruskej národnosti je človek, nie krysa. Že sa pre vyslovenie názoru o smerovaní krajiny nesmie na milióny ľudí ísť súkromným ultranacionalistickým vojskom. Nesmie sa osem rokov bombardovať a ostreľovať, zahnať ľudí do pivníc. Nesmie sa mu zákonom zobrať právo na vzdelanie v rodnom jazyku. Nesmie sa zákonom zrušiť aj jeho národnostná menšina cez pojem „pôvodné obyvateľstvo“. Nesmie sa mu zabrániť v prítoku pitnej vody a vody k zavlažovaniu…a tak ho týrať.

Opakujem výrok kamaráta – patológa: Každý umiera na svoj život. Aj na nenávisť sa dá umrieť.

Iný pán od medicíny hovorí: Zem vytiahne všetky choroby!

Veľmi cynické, ale pravdivé.

Zlatá, aj tá naša zlatá generácia, vo vlastnom záujme. Vypnúť mainstream, kniha, knižnica. Dejiny, filozofia. A porozumieť, že nenávisť voči Rusovi (alebo inej národnosti či človeku) je niečo, čo Teba a Tvojich blízkych vedie do TVOJHO hrobu.