Drzá Ad absurdum analógia

16. júna 2022, peter4, Nezaradené

Na ukrajinskom zdroji som narazil na správu, že v Poľsku zriadili či značne rozšírili školu pre deti ukrajinských vojnových utečencov. Veľmi záslužný čin!

**********

Pár slov pre dospelákov, ktorí nevedia alebo nechcú vidieť deje na Ukrajine pred 24. februárom, a stále obhajujú kyjevský režim. Mávajú žlto- modrou vlajkou a neprečítajú si podtlač na nej: „ľud“ alebo “ režim“. Ktorí nechcú vidieť, že aj dieťa „ukrajinský Rus“ je človek, nie krysa.

Niekoľko poznámok s civilizačne absurdnými návrhmi:

Podľa vzoru demokratickej Ukrajiny by Poľsko malo poslať na ukrajinské komunity súkromné ultranacionalistické vojská, následne aj regulérnu armádu, pretože ukrajinská niekoľkomiliónová komunita si dovolila mať iný názor na smerovanie Poľska (hypoteticky, nech). Zahnať ich na 8 rokov do pivníc a ostreľovať ich, aby si užili moderných európskych hodnôt.

Podľa vzoru demokratickej Ukrajiny by sa v Poľsku mala vyhlásiť Poľština ako jediný úradný jazyk. Zakázať vyučovanie v jazyku národnostných menšín, najmä ukrajinsky.

Podľa vzoru demokratickej Ukrajiny by sa v Poľsku mal prijať zákon o zrušení národnostných menšín cez pojem „pôvodné obyvateľstvo“.

**********

Mám teda, na základe striktnej analógie otázky, na čas pred 24. februárom.

https://kp.ua/life/a651198-kak-rabotaet-ukrainskaja-shkola-v-polshe-rasskazyvaet-zamdirektora-antonina-mihajlovska