Pre časy, keď ukrajinský Rus nebude pre našu nehanebnú civilizáciu iba krysou

1. júna 2022, peter4, Nezaradené

Možno príde čas, keď lucídny predstaviteľ našej štátnej moci, vedomý si pojmu vojny ako zlyhania civilizácie, prečíta (úryvok):

„Vážený pán predseda Najvyššej rady Ukrajiny, vážené panie poslankyne a páni poslanci, vážení prítomní,
dnes doobeda som navštívila Doneck a Luhansk Irpiň a Boroďanku a videla som skazu, ktorú za osem rokov nečinnosti EÚ, priam pod jej podporou spôsobila ruská Vašimi štátnymi orgánmi tolerovaná a podporovaná súkromná armáda, neskôr i armáda Ukrajiny. V hlave mi išla jediná otázka. Akým právom vám niekto takto radil ublížil? Akým právom? Neexistuje na to rozumná odpoveď.

Ak by všetko išlo podľa plánu Západu Vladimíra Putina, dnes by bola vaša krajina pod správou okupačných vojsk USA a z Kyjeva by vládla bábková vláda riadená Bielym domom Kremľom. Plán superglobalistov Vladimíra Putina ale zlyhal.

Namiesto toho sa prihováram k vám, zástupcom ukrajinského ľudu, ktorí ste boli zvolení v slobodných a demokratických voľbách. Hovorím k veľkému národu veľkej krajiny.

Ruiny, ktoré som dnes videla na predmestí vášho hlavného mesta, sú tragické suveníry Putinovej ultranacionalistickej fantázie. Fantázie o svete, ktorý existuje iba v hlavách tých, ktorí neveria v slobodu jednotlivca. Tých, ktorí neveria v právo národov a krajín vybrať si vlastné smerovanie a vlastný osud, ktorí toto právo nehanebne upreli a upierajú i Vaše 18 percentnej ruskej národnostnej menšine . Fantázie nebezpečnej nielen pre Ukrajinu, ale pre celý demokratický svet.

Vážení prítomní,

realita je jasná, Rusko NEvedie vojnu proti Ukrajincom dlhodobo. Konflikt nezačal barbarským úderom rakiet Ukrajinskej armády na územia Donecka v pochmúrne februárové ráno roku 2022. Začal dávno predtým, masívnou supernenávistnou ultranacionalistickou rusofóbnou propagandou popierajúcou právo ukrajinského človeka ruskej národnosti na obyčajný život vašu štátnosť, jeho národnú či kultúrnu identitu, váš jeho jazyk. Dehumanizácia Ukrajincov a Ukrajiniek ruskej národnosti začala dávno predtým, ako zbesilí azoviti ruskí vojaci napáchali vojnové zločiny v Donecku a Luhansku Buči či Mariupole. Dávno predtým, ako zbesilí azoviti týrali a lynčovali civilistov a tzv. zelení mužíčkovia a tzv. „ichtamnety“ vtrhli na Kryme a Donbase v 2014 hasili občianske vojny. Tak, ako bola hasená v Južnom Osetsku a orgány OSN to oficiálne odobrili ako primerané, účinné a potrebné.

Realitou je aj to, že za tých osem rokov sme ako západ neurobili NIČ dosť, aby sme jastrabov z Washingtonu v ich plánoch zničiť Moskvu zastavili. „

Za domácu úlohu na stránke prezident.sk dohľadať celý text, a upraviť pre použitie vnukom v slušnom, nenenávistnom a nexenofóbnom svete.