Pre niekoho zmysluplné indície

14. mája 2022, peter4, Nezaradené

Niekoľko myšlienok, ktoré v analytických článkoch behajú po internete. Nebudem uvádzať zdroje – aj tak by boli prehlásené za dezinformačné, hoci často stoja na citáciách tých „dobrých“.

Narazil som na myšlienky, že USA veľmi zle odhadli reálie Ukrajiny. USA majú skúsenosti s organizovaním, výcvikom a vyzbrojovaním malých bojových rebelských jednotiek, ktoré „udržujú chaos“ pre trvanie občianskej vojny tak, aby mohli ekonomicky ťažiť z mocenského vákua. Takým malým nepriamym dôkazom boli zámery pre americké výcvikové centrá pre Ukrajincov na pôde krajín s novučičkými DCA zmluvami.

Pomýlili sa vo dvoch veciach. Ukrajinci sú civilizácia mentálne pre regulérnu armádu. Proste USA ich podcenili, sú výrazne lepší, až moc, až sa to USA nehodí. Z toho plynie druhá chyba, kde bol predpoklad pre stály prísun ľahkých zbraní jednotkám podzemného odporu, nie ťažkej techniky.

Inými slovami, bol predpoklad, že Rusi v „nejakom rozsahu“ zaberú Ukrajinu, ustanovia „okupačnú správu“. Pritom sa počítalo s tým, že Rusi sa ako mocnosť vyčerpajú „držaním mieru“ voči podzemnému odporu obyvateľstva. Tým, v spojení s „mohutnými“ sankciami, malo dôjsť k politickému a ekonomickému zvratu ruského režimu.

Skryto sa pomýlili aj v tretej. Veľká časť ukrajinského obyvateľstva si je veľmi dobre vedomá lynču a tyranie na miliónoch Ukrajincov národnostných menšín, xenofóbii ukrajinskej národnostnej politiky a zákonodarstva. I napriek tomu, že nenávidia prezidenta RF za vojnu, ktorá im zobrala niekoho z rodiny. Nenávidia tak Zelenského za devastujúci bordel a ultranacionalistické násilie v krajine, aj Putina za povel k vojne, rovným dielom. Ak by niekto namietal, napr. nech si ide sadnúť do vlaku,…a začuť čosi od ukrajinských utečencov.

Každý si môže sám robiť úsudok, ako do toho pasujú staršie i súčasné výroky amerických vládnych, kongresmanov, euro-mopslíkov všetkých úrovní, ako i ruských, tureckých, čínskych, indických,…