O konzistencii myslenia

30. apríla 2022, peter4, Nezaradené

Zajtra mnohí pôjdu na prvomájovú manifestáciu, alebo rodinnú prechádzku na frekventovanejšie miesta. Tí, čo nosia modro-žltú stužku, by si asi mali pred vstupom do davu urobiť malú mentálnu prípravu.

K životu treba byť poctivý. Hlavný prúd nám poctivý ani socio-mentálne zdravý náhľad na svet neposkytuje. Krivenie obrazu udalostí a súvislostí je tam základná metóda.

„Neviem prečo“, ale čím ďalej, tým viac na adresu ostužkovaných počuť medzi ľuďmi otázku, prečo si na prsia, lepšie rovno na čelo, nedajú vytetovať znak Azov bataliónu? A na plece trebárs inverzné temné slnko?

Bolo by priam úžasné ujasniť si, či tou stužkou podporujete ľud Ukrajiny alebo tamojší štátny režim? Myslím na čas približne od 2014 do 24.februára tohto roku.

Pred ujasnením si týchto samozrejmých vecí s modro-žltou stužkou už do davu radšej nechoďte! Pretože popierať 8-ročný štátny lynč a tyraniu (pojem genocída radšej nie, je presne právne definovaná), hoci je to teraz v mainstreame „in“, sa medzi čoraz viacej ľuďmi neakceptuje.

Ak môžem trošku napovedať, skúste si urobiť malý myšlienkový experiment:

https://peter4.blog.pravda.sk/2022/04/30/poucenie-z-matematiky-pre-filozofiu-mieru/