Chystá Putin strategický šachový ťah?

16. apríla 2022, peter4, Nezaradené

Asi každý si pamätá situáciu, keď Vaše dieťa bolo ako neriadená strela. Nepomohlo žiadne presviedčanie, žiadne zdôvodňovanie, proste tvrdá hlava…a Vaše rozhodnutie, nech si ono samo nabije nos a príde späť.

Putin dosadil do akcie na Ukrajine gen. Alexandra Dvornikova. Plán je totálne umlčať UAF a prakticky zbaviť Ukrajinu ozbrojených síl.

Rysuje sa hrôzostrašná varianta. Šachista Putin, po strategickom ťahu zavedenia petrorubľa, chystá inú apokalypsu sebazničenia spupného Západu.

Ak by sa mu ľavý breh Dnepra podarilo vyriešiť podľa jeho predstáv, môže za určitých okolností nechať pravý breh napospas Západu.

Prečo by to robil? Západ je v jeho očiach civilizácia smerujúca k sebadeštrukcii. Ako človek holdujúci bojovým umeniam pozná princíp, kedy sa protivník zničí svojou vlastnou silou. Nechá Západu krajinu, v jeho hodnotení, so súkromnými ozbrojenými zložkami, žoldákmi, tajnými službami a podnikateľskými superšpekulantmi. Krajinu s prebujnelou korupciou. Toto všetko na hranici šengenského priestoru, aby sa EÚ začala rozpadať zvnútra.

Mám ten pocit, že chce vnútiť problémy elitám Európy tak, aby si ich zažila na vlastnej koži a možno tak až po vlastnej skúsenosti uverila dôvodom jeho „špeciálnej vojenskej operácie“.