Máme krvavé paprče?

1. marca 2022, peter4, Nezaradené

Povinný úvod. Neobhajujem vojnu, ani vodcu jednej či druhej strany.

Mainstream tvrdí, že na Ukrajine žiadna genocída nebola. Iné zdroje tvrdia iné.

Nedokážem si predstaviť, že by imperátor v jednom z dvoch hlavných dôvodov k vojne blafoval. Asi nik lucidny nebude protirečiť, že táto vec je v RF o UA dostatočne a starostlivo zdokumentovaná a podložená. Počnúc od Pravého sektora, Azov, ….., Krym, Donbas, Luhansko.

Je na každom, aby si odpovedal na otázku: Aký je charakter režimu Ukrajiny? a s koho financovaním a podporou vznikal. Nevnucujem, iba odporúčam. A prečo nám médiá na toto dostatočne presvedčivo neodpovedali.

Mainstreamom negované: Jedna udusaná občianska vojna, dve horiace. Osem miliónov ľudí sedem rokov dennodenne týraných. Súkromnou ultranacionalistickou armádou s banderovskými princípmi mimo kontroly Kieva. Bez zástoja západného sveta. Prehlásení za zlých separatistov a teroristov. Vo volaní o pomoc neraz prezidentom slušne povedané poslaní do riti. Takisto údajný exodus s humanitárnym sanovaním ruskou stranou.

Je na každom, aby si odpovedal na otázku: Bola na Ukrajine genocída? a ako bola praktizovaná. Nevnucujem, iba odporúčam. A prečo nám médiá na toto dostatočne presvedčivo neodpovedali.

Teraz mentálne upratovanie.

Chápem a podporujem protivojnové postoje. Chcel by som ale vyzvať všetkých k tomu, aby sa protivojnový postoj nestal automaticky stránením jednej z bojujúcich strán tak, ako nám je to podsúvané. Dobre si rozmyslime, aby sme sa raz neprebudili s vedomím, že máme „krvavé paprče“ utreté do modro-žltej alebo červenej zástavy.

Verím, že tieto hrôzy prinesú reštart spoločenského vedomia v tom, že pripustenie propagandy a cenzúry môže mať vo svojich následkoch apokalyptické dôsledky.