Dočaputovaný prejav

18. februára 2022, peter4, Nezaradené

Jeden z našich troch neochvejných pilierov novodefinovanej „demokracie nového typu“ mal došmolkovaný mimoriadne dočaputovaný prejav na Hodnotiacej konferencii zahraničnej politiky SR.

Predmetný štátny úradník si evidentne neuvedomuje svoj štatút. Nám starším veľmi, veľmi (až nechutne) pripomenie vojenčinu a Politické školenie mužstva. „Pani prvý občan“ miesto toho, aby sa skromne dala poučiť profesionálmi, dovolila si „dať“ až nechutne imperatívny prejav profíkom v diplomacii. Navyše, neochvejne hrá úlohu politika, nie štátnika reprezentujúceho a primerane zastupujúceho názorové spektrum občanov, nie chcenie politikov. Ona je skormútená z toho, že ľudia chcú niečo iné, ako si Verchuška a Ona zaumienili.

Z prejavu z 15.2.2022, ktorý sa v plnom znení dá stiahnuť z webu https://www.prezident.sk/page/prejavy/ , citujem pre mňa úplne do dokonalosti prešmolkované prepracované „jedine správne“ imperatívne názorové stanovisko, ktoré ale „dezorientovaný“ radový občan ráčil začať spochybňovať :

„Priznajme si, že to, čo príde absolútne samozrejmé nám, politikom či vám, diplomatom a diplomatkám či odbornej verejnosti, nemusí byť samozrejmé veľkej časti spoločnosti. Snažme sa vidieť, že okrem menšiny, ktorej nenávisť zapchala uši…“. Doporučujem ale prečítať celý prejav.

Ja občan, nenávisťou voči Vašou (pani prvej občianke a Verchuškinej) dejinnou a filozofickou ignoranciou zapchatými ušami, si dovoľujem mať iný názor, ako Vy, pani nekompromisne Najmúdrejšia. I keby sa tu niekto postavil na hlavu a odrážal sa ušami, neustúpime – to iba poučený slovníkom druhého piliera našej novodefinovanej demokracie.

Ak si niekto (asi) nezoberie do ruky knihu, a dovolí si meniť základné filozofické piliere demokracia – sloboda – pravda, potom na takýchto organicko smrdiacich základoch plodí takéto labilné smutnosmiešne stavby z kariet (v zmysle iných anglosaských PŠM).

Poznámka: Okrem iného, je tragédiou, že nás povýšenecky považujú za také tupé stádo, ktoré si nedokáže samo urobiť závery o jednej našťastie udusanej a dvoch horiacich občianskych vojnách.