50% národa má novú psychiatrickú diagnózu.

18. decembra 2021, peter4, Nezaradené

Už dávno nebola príčina na update zoznamu presadzovaných hodnotiacich kritérií Verchušky k hodnoteniu populácie SR. Už sme si skoro zvykli – ako súčasť hybridnej protizbrane – na priame i nepriame dehonestujúce prívlastky inonázorovým. Jadro definície línie rozpolcujúcej spoločnosť:

očkovaný-neočkovaný;

zodpovedný – nezodpovedný;

prospešný – škodiaci;

vzdelaný – nevzdelaný;

chápavý – nechápavý;

inteligentný – neinteligentný.

ľudia – opice;

svojprávny (?) – dezolát.

Mal som strach, že týchto osem oporných bodov novodobej hygienokracie bude nevkusným a nepríťažlivým obrazom strašnej chobotnice (octopus).

Našťastie som sa mýlil. Odľahlo mi, keď som si vypočul podcast Denníka N o „devastačnom vplyve sociálnych médií,…“ s prezidentkou Zuzanou Čaputovou.

Octopusovi narástla ďalšia nožička. Pani ZČ pomenovala novú diagnózu pre 50 percent slovenskej populácie. V súvislosti s jej edukačným seriálom videí zadefinovala väčšinovú cieľovú skupinu:

zorientovaní alebo čiastočne zorientovaní,

a následne ju dala do súvisu s očkovanou časťou populácie.

Zhrniem:

Do jadra definície línie rozpolcujúcej spoločnosť treba dopísať:

zorientovaný, čiastočne zorientovaný – nezorientovaný, dezorientovaný.

Prednedávnom sa pani Prezidentka vyjadrila, že nerozumie tomuto národu. Nuž k tomu, aby porozumela choromyselným (nezorientovaný, dezorientovaný), treba príslušné vzdelanie. Ale existujú i diagnózy, ktoré sú na proťajšok prenášané ako dôsledok diagnózy lekára samotného.