Položka slovníka – byť lucidný.

12. decembra 2021, peter4, Nezaradené

K veľmi efektívnym nástrojom porozumenia reálií sú slovníky a encyklopédie. Stále populárnejšie sú frazeologické alebo pojmologické.

Skúsme heslo „byť lucidný“.

Pokladali by ste za lucidného toho, kto by Vás nútil dať si aplikovať experimentálnu tekutinu, s možným (a veľmi pravdepodobným) následkom poškodenia života a zdravia, pod hrozbou pokuty alebo väzenia?

Pokladali by ste za lucidného toho (tých), kto by hľadal, konštruoval a organizoval schválenie legislatívnej cesty, ako Vás donútiť dať si aplikovať experimentálnu tekutinu, s možným (a veľmi pravdepodobným) následkom poškodenia života a zdravia, pod hrozbou pokuty alebo väzenia?

Pokladali by ste za lucidného toho, kto by vôbec dovolil aplikovať celému národu experimentálnu tekutinu, s možným (a veľmi pravdepodobným) následkom poškodenia života a zdravia, a pritom by neriešil nevyhnutnú humanitárnu katastrofu po objavení sa dlhodobých nepriaznivých dôsledkov naprieč celou populáciou?

Pokladali by ste za lucidného toho, kto by Vás „tlačil“ k aplikovaniu experimentálnej tekutiny, s možným (a veľmi pravdepodobným) následkom poškodenia života a zdravia? A odmietnutie tohoto tlaku verejne komentoval, že takým 50 percentám občanov vôbec nerozumie.

Pokladali by ste za lucidného niekoho kto účastníka hazardu na živote a zdraví aplikovaním rizikovej tekutiny vyhlasuje za zodpovedného a inteligentného, a naopak, odporcu za občana nevzdelaného a neschopného spoločensky akceptovateľného postoja?

*

*

*

(redakcia bude vďačná za ďalšie navádzacie texty k heslu lucidný).